Het Arsenal adidas jaren 90 trainingspak

Na het succes van het populaire Arsenal uitshirt hebben adidas en The Gunners een speciale adidas Originals range ontwikkeld, die geïnspireerd is door de kleding die Arsenal droeg in de periode 1991-1993. Het Arsenal uitshirt van 2019-2020 is namelijk geïnspireerd door het zogenaamde Bruised Banana voetbalshirt van deze periode. Van het Arsenal Bruised Banana voetbalshirt hebben adi en de Engelse club ook een remake gemaakt. De collectie bevat bovendien een heerlijk retro trainingspak, dat door Arsenal in de periode 1991-1993 gedragen werd.

Arsenal trainingsjack en trainingsbroek 1991-1993

Voordat we meer vertellen over het design van het trainingspak blikken we eerst even terug op de prestaties van Arsenal in deze periode. Vooral 1993 was een succesvol jaar voor de Londense club. In dit jaar won de club onder leiding van de Schotse coach George Graham zowel de FA Cup als de League Cup. In de finales van beide bekers was Arsenal te sterk voor Sheffield Wednesday. Bij Arsenal speelden destijds spelers als Seaman, Dixon, Adams, Merson, Campbell, Parlour, Wright en Smith.

In de jaren '90 hadden de trainingspakken nog niet zo'n strakke look als nu. Sterker nog, hoe wijder hoe beter gold in de periode. Dat is ook te zien aan het design van het Arsenal trainingspak van de jaren '90. De remake van het trainingspak van 1991-1993 heeft dezelfde kenmerken als het pak van deze periode. De body van de training sweater van het Arsenal trainingspak is marineblauw en de mouwen van de top zijn overwegend rood met aan de onderkant van de mouwen over de breedte de drie brede strepen van adidas in het zilver. Ook toen hadden de tops al een hoge hals met een rits tot de borst. De logo's van adidas en de club stonden in 1991-1993 niet op de borst, maar op het midden van de trainingstrui. Het logo van adidas prijkt boven het logo van de Londense club. Het adidas logo betreft overigens het huidige Originals logo. Deze zogenaamde trefoil was het logo van het Duitse sportmerk in de jaren '70, '80 en deel van de jaren '90. Het Arsenal logo op het trainingspak is ook een ander logo dan dat we nu kennen. Dit betreft namelijk het Arsenal embleem van de jaren '90.

Het adidas Arsenal trainingspak van 1991-1993 wordt compleet gemaakt door een donkerblauwe trainingsbroek met over de lengte van de zijkanten van de trainingsbroek een dunne, gele lijn. De drie strepen van adidas staan ter hoogte van de knieholtes in het zilver. Op de broek staan ook weer de logo's van adi en de club. Bovendien is de trainingsbroek uitgerust met twee zakken en heeft de broek de iconische jaren '90 pasvorm, welke dus wat wijder is.

Arsenal jaren '90 trainingspak bestellen

Het Arsenal trainingspak van de jaren '90 kun je vanaf nu weer bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. De prijs van de trainingstrui en trainingsbroek is € 79,95. Het gehele Arsenal 1991-1993 trainingspak bestel je dus voor € 159,90. Directe levering!

Bestel het Arsenal jaren '90 trainingspak direct in deze SHOP! 

Arsenal trainingspak jaren '90