Het AC Milan voetbalshirt van 1993-1994

We hebben weer een nieuwe retro voetbalshirt gespot! AC Milan heeft namelijk in samenwerking met het retro merk Scoredraw het voetbalshirt van het seizoen 1993-1994 uitgebracht. Het shirt is legendarisch, omdat de Rossoneri verschillende successen in het shirt hebben gevierd. Daar gaan we het hier over hebben. Bij Milan stond dit seizoen ook één Nederlands beste voetballers ooit onder contract. Helaas stond de aanvaller het hele seizoen aan de kant door een slepende enkelblessure. Uiteindelijk beëindigde van Basten zijn carrière in de zomer van 1995. In dit verhaal gaan we het echter over vrolijkere dingen hebben!

AC Milan thuis shirt en tenue 1993-1994 - Het tenue van een grootmacht 

In de zomer van 1993 waren twee Nederlanders vertrokken. Gullit maakte een binnenlandse transfer en verkaste naar Sampdoria. Rijkaard keerde terug naar zijn oude liefde Ajax. Milan zou Milan niet zijn als het haar gelederen niet zou versterken met andere sterren. Brian Laudrup werd gekocht van Fiorentina en Panucci maakte de overstap van Genoa. AC Milan was in deze periode een ware grootmacht in Italië. Zowel in 1992 als in 1993 won de club de Serie A. In 1994 werd de titel opnieuw geprolongeerd. Met slechts 36 doelpunten in 34 wedstrijden werd AC Milan kampioen opnieuw kampioen van Italië. Eind jaren '80 en begin jaren '90 was de Rossoneri ook heer en meester in Europa. De club won zowel in 1989 als 1990 de Europa Cup I. In het seizoen 1992-1993 werd het toernooi omgedoopt tot de Champions League. In de finale in het Olympiastadion in München was Olympique Marseille echter te ster voor Milan. Door een doelpunt van Boli legde Marseille beslag op de eerste Champions League. Tijd voor revanche het volgende seizoen.

Ook in 1993-1994 behaalden de Milanezen de finale van de Champions League. Deze finale had een Nederlands tintje. Milan nam het in deze finale op tegen het Barcelona van Johan Cruyff. Bij dit Dream team was Koeman de leider in de verdediging. Dat mocht echter niet baten. Milan won de finale in het Olympisch Stadion in Athene met 4-0 door doelpunten van Massaro, Savicevic en Desailly. Deze ruime zege is de geschiedenis ingegaan als de beste prestatie ooit geleverd door een finale in de finale van de Champions League. Bovendien betekende het einde van het ''Dream Team'' van Barcelona. Bij AC Milan speelden in de finale overigens ook sterren als Rossi, Maldini, Boban, Albertini en Donadoni. Met vrijwel hetzelfde team werd in 1994-1995 opnieuw de finale gehaald. In deze finale stak Patrick Kluivert echter een stokje voor de titelprolongatie van de Rossoneri. Ajax won in 1995 namelijk de Champions League en is vandaag de dag nog steeds de enige club die het miljardenbal gewonnen heeft.

Het AC Milan thuisshirt van 1993-1994 is dus legendarisch door het kampioenschap, het winnen van de Champions League en de Supercoppa. Tijdens dit seizoen was het Italiaanse sportmerk Lotto kledingsponsor van de club. Lotto was in de periode 1994-1998 kledingsponsor van het keurkorps van trainer Capello. In 1998 volgde adidas Lotto op. In 1993-1994 was Motto de hoofdsponsor van Milan. Het logo van de Italiaanse snoep en ijsfabrikant staat ook op het retro shirt van Scoredraw. Verder heeft het tenue het iconische Milan design. Het shirt bevat de iconische rode en zwarte banen. Deze banen zijn ook uitgerust met een all-over print van diagonale strepen. Verder heeft het shirt een klassieke V-hals in de clubkleuren met een gevouwen kraag. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt en check ook het AC Milan voetbalshirt van Van Basten! 

AC Milan retro voetbalshirt kopen

Het AC Milan retro voetbalshirt van 1993-1994 kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. Het shirt heeft een prijs van EU 49,95! Dit shirt kan je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt die de spelers van Milan ook in dit seizoen op het shirt hadden. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het retro voetbalshirt direct in deze winkel!