14 augustus 2017

Hamad International Airport nieuwe mouwsponsor op Bayern München voetbalshirt

Bayern München gaat ook op de mouwsponsorentour. De Duitse kampioen heeft namelijk een overeenkomst getekend met Hamad International Airport, de vluchthaven van Doha in Qatar. Hiermee wordt het internationale vliegveld de eerste mouwsponsor ooit van Bayern. Waar de clubs de afgelopen seizoenen de zogenaamde Hermes badge op de mouwen droegen, is dat vanaf komend seizoen niet meer het geval en zijn clubs vrij een sponsor op de mouwen van het shirt te dragen. Bayern München heeft daar gretig gebruik van gemaakt en heeft met Hamad International een langdurige overeenkomst getekend. Vandaag werd er voor de media op het vliegveld van Doha een eerste Bayern München shirt met het logo van Hamad International Airport (HIA) gepresenteerd.

Bayern München en HIA hadden overigens sinds 2016 al een overeenkomst en stond al op de mouwen van de trainingsshirts van Bayern sinds 2016. Vanaf dit seizoen prijkt het logo op de linker mouw van de voetbalshirts en de andere mouw bevat tijdens de Bundesliga wedstrijden de officiële Bundesliga badge.

Bayern en Hamad International Airport hebben geen mededelingen gedaan over de duur van de overeenkomst of het gemoeide bedrag. In 2016 tekenden beide partijen een contract voor de duur van zeven jaar, waarbij het vliegveld de club in ieder geval voor een bedrag van € 5 tot € 7miljoen per jaar zou sponsoren. Dit contract heeft in ieder geval een upgrade gehad, waardoor Bayern een hoger bedrag krijgt van het Qatarese vliegveld. Meneer Al Baker van de HIA reageert verheugd: ''Het versterken van het partnership tussen ons vliegveld en Bayern München laat zien het land Qatar een leidende speler is als het gaat om sport.'' Ook directielid van Bayern, Andreas Jung is positief: ''Toen we in 2016 het eerste contract met Hamad International Airport tekenden, was het mouwsponsorschap al onderdeel van de deal. Tot nu was het logo van de HIA alleen te zien op de mouwen van de trainingskleding.''

Tot zover de reactie en het nieuws. Wat opvallend is, is dat Bayern München dit nieuws nog niet officieel bekend heeft gemaakt op haar sociale mediakanalen of op de website.

Wil je het Bayern München shirt met het logo van Hamad International Airport kopen? Check het exclusief in deze SHOP!