10 januari 2017

Guinea Bissau voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe voetbalshirts van het Afrikaanse land Guinea Bissau zijn afgelopen week officieel gelanceerd door kledingsponsor Qelemes en de voetbalbond van het land. In deze nieuwe shirt speelt Guinea de wedstrijden tijdens de Afrika Cup of Nations in Gabon. Guinee is ingedeeld in een poule A met Gabon, Burkina Faso en Kameroen. Bovendien speelt het land in deze shirts de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens de kwalificatie is het land ingedeeld in een poule met DR Congo, Libië en Tunesië. De voetbalbond van Guinee en Qelemes lanceerden zowel een nieuw thuisshirt, als uitshirt en 3e shirt. Alle shirts bevatten de kleuren van de vlag van het land.

Guinea Bissau thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Guinee Bissau thuisshirt voor 2017-2018 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de groene accenten. Deze groene accenten komen terug in de flitsende strepen aan de zijkanten van het shirt en in de v-hals. Het logo van Quelemes staat op de rechter borst. Qelemes is een sportmerk uit Senegal en tekende met de voetbalbond van Guinea Bissau in november een contract voor de duur van twee jaar. De linker borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond Federação de Futebol da Guiné-Bissau (FFGB). Verder bevat het shirt weinig opvallende accenten. Het nieuwe tenue van Guinea wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode kousen met groene details.

Guinea Bissau uit shirt en tenue 2017-2018

Guinea Bissau heeft twee verschillende uitshirts. Deze hebben hetzelfde template als het thuisshirt. Het uitshirt is overwegend wit met een groene v-hals en groene flitsende strepen. De logo's van Qelemes en de FFGB staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en dit tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje. Het 3e shirt van Guinea is groen en bevat een rode v-hals en rode strepen. Het 3e tenue wordt gecompleteerd door een groen broekje en groene sokken. Check hieronder de foto's van de voetbalshirts van ''Djurdus'' (de vossen). Guinee Bissau doet voor het eerst mee aan een Afrika Cup en plaatste zich nog nooit voor een WK.

Check hieronder een foto van de nieuwe tenues van Guinea Bissau. Deze voetbalshirts zijn vooralsnog nergens te koop. Check andere voetbalshirts van Afrika Cup landen in deze shop. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Guinea -voetbalshirts -2017-2018