Grimsby Town retro voetbalshirt 1980-1981

Grimsby Town speelt momenteel op het laagste profniveau in Engeland (League Two). Begin jaren '80 was dat anders. Toen promoveerde ''The Mariners'' naar het tweede niveau (destijds de Second Division). Dit waren ook direct de hoogtijdagen van de Engelse voetbalclub. Voor COPA Football was dit een reden om het Grimsby Town voetbalshirt van het seizoen 1980-1981 opnieuw uit te brengen. Waar het Italiaanse sportmerk Macron momenteel de voetbalshirts van de bewoners van Blundell Park verzorgt, is het Nederlandse retro voetbalmerk verantwoordelijk voor de retrolijn van Grimsby Town.

In het seizoen 1979-1980 werd Grimsby Town met drie punten voorsprong op Blackburn Rovers kampioen van de Third Division en promoveerde de club naar de Second Division. Op het tweede niveau denderde de trein van Grimsby Town door. Onder leiding van coach George Kerr was de club in de race om na 33 jaar weer terug te keren op het hoogste niveau (First Division). In de laatste zeven wedstrijden wist Grimsby slechts één wedstrijd te winnen, waardoor de club op de zevende plek eindigde en geen kans op promotie meer maakte. Bij Grimsby Town speelden in de periode spelers als Nigel Batch, Kevin Moore, Joe Waters, Tony Ford en Kevin Drinkell.

Het Grimsby Town retro voetbalshirt van 1980-1981 heeft exact hetzelfde design als het voetbalshirt van begin jaren '80. Het voetbalshirt bevat de iconische zwarte en witte verticale banen. Dit zijn overigens niet altijd de clubkleuren van de club uit Cleethorpes. geweest. Bij de oprichting in 1878 droeg Grimsby Pelham een voetbalshirt met horizontale blauwe en witte banen. Daarna was de club vooral zoekende naar de juiste kleurencombinatie. In het seizoen 1897-1898 droeg Grimsby Town een wit voetbalshirt met een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen, in de periode 1904-1906 droeg de club een rood voetbalshirt met een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen en in de periode 1906-1908 droeg de club een wit voetbalshirt met een rode kraag, gecombineerd met een rood voetbalbroekje en zwarte kousen met rode accenten. In 1910 werd pas het verticaal zwart/wit gestreepte voetbalshirt geïntroduceerd. In de periode 1978-1981 was het Britse sportmerk Admiral de kledingsponsor van Grimsby Town. Het logo van Admiral stond destijds nog niet op de voetbalshirts, waardoor de heruitgave van COPA Football er precies hetzelfde uitziet Het voetbalshirt bevat een witte v-hals en gevouwen kraag en wordt ook vooral gekenmerkt door de opvallende plaatsing van het logo van hoofdsponsor Findus. Het Zweedse bedrijf was van 1979 tot 1984 hoofdsponsor van Grimsby Town. Het logo van Findus stond verticaal op de rechterzijde van de voetbalshirts in het rood, zoals we dat ook kennen van het logo van ABN Amro op de Ajax voetbalshirts in de jaren '90. Op de linkerborst van het Grimsby Town retro voetbalshirt is het logo van de club geborduurd. Het retro voetbalshirt is gemaakt van hetzelfde materiaal als in de jaren '80. Dit betreft een speciaal soort katoen met kleine openingen.

Het COPA Football Grimsby Town retro voetbalshirt 1980-1981 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). De prijs van het voetbalshirt is € 59,95. Check ook andere retro voetbalshirts in deze winkel.

Grimsby Town retro voetbalshirt 1980-1981

Grimsby Town voetbalshirt 1980-1981

Gerelateerd nieuws