5 februari 2018

FSV Mainz 05 carnavalsshirt 2018

De Duitse voetbalclub Mainz 05 heeft, in samenwerking met kledingsponsor Lotto, een speciaal carnavalsshirt gelanceerd. In Mainz is carnaval een oeroude traditie. De eerste carnavalistische feesten dateren al uit de 16e eeuw. In Mainz wordt eigenlijk niet gesproken van carnaval maar van van fastnacht. Net zoals ieder jaar wordt het shirt maar één keer worden gedragen. Dit jaar was dat in de wedstrijd tegen de koploper Bayern München afgelopen zaterdag. Check hieronder hoe het carnavalsshirt er dit jaar uit ziet.

Het nieuwe carnavalsshirt van FSV Mainz 05 heeft als basiskleur rood. Dit is dezelfde kleur als het standaard shirt van de Duitse club. Verder bevat het shirt vele carnavalselementen. Zo zijn op de mouwen vele verschillende kleurrijke strepen te vinden. Deze strepen zijn in de kleuren: wit, blauw, geel en rood op het shirt te vinden. Deze kleuren komen in hetzelfde motief terug op de zijkant van het shirt. Deze kleuren zijn gebaseerd op het carnaval van Mainz, welke één van de meest bekende carnavalssteden is van Duitsland. Op de borst van het shirt zijn de logo’s van zowel FSV Mainz 05 als Lotto te zien. Het logo van FSV Mainz 05 is volledig in carnaval sfeer op het shirt geplaatst. Zo heeft het logo de muts van de harlekijn op, terwijl het logo van Lotto, die al sinds het seizoen 2015-2016 op het shirt van FSV Mainz 05 staat, in het wit op de andere kant van de borst is geplaatst. Deze witte kleur komt ook terug in de ronde hals van het carnavalsshirt. Ook op de mouwen is het logo van Lotto terug te vinden. Namelijk onder het carnavalsmotief staat ook daar in de witte kleur het logo van het sportmerk. Het shirt wordt compleet gemaakt door de naam van de hoofdsponsor Kömmerling op het midden van het shirt. Helaas heeft FSV Mainz 05 niet kunnen stunten in het carnavalsshirt en werd het elftal met 0-2 verslagen door het team van Arjan Robben.

Het Lotto Mainz 2018 ‘fastnachtstrikot’ is maar in beperkte hoeveelheid op de markt gebracht. Namelijk in 1111 stuks.

Het originele FSV Mainz 05 voetbalshirt is te koop in de shop van Subside Sports! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking.