De inspanningen van voetbalbond FIFA om een eigen modemerk te ontwikkelen worden flink gedwarsboomd. De Wereldvoetbalbond heeft tegen een buitenlandse krant bevestigd dat de hoofdlicentiehouder, de Global Brands Group in Singapore, failliet is. Global Brands wist eerder de licentie te bemachtigen om FIFA World Cup merchandise artikelen als T-shirts, truien, sjaals en mascottes te produceren.

 

FIFA Collectie

 

De FIFA had, met de lancering van deze collectie, voor ogen om tussen toernooien in extra omzet te generen. Het plan was om de collectielijn te verkopen in de eigen winkels en onder andere in shop-in-shops.

 

Zwitserse media melden dat de Global Brands Group de FIFA nog steeds tientallen miljoenen schuldig is. Volgens een FIFA-woordvoerder wil de organisatie in kalmte gaan analyseren wat de volgende stap gaat worden. Opmerkelijk genoeg denkt de wereldwijde voetbalbond  dat het faillissement het imago van het merk FIFA zeker ernstig heeft beschadigd.  De andere licentiehouders zijn inmiddels door de FIFA ingelicht over de situatie. Verschillende grote merken hebben laten weten dat ze hun partnerschap voor het WK 2014 in Brazilië desondanks blijven voortzetten.

 

Bron:

sportcult.nl