14 januari 2017

Feyenoord XZTALS concept 3e voetbalshirt BALR

Vandaag hebben we ook weer een concept voetbalshirt van designer XZTALS. Deze Engelse designer heeft namelijk een concept 3e shirt gemaakt voor Feyenoord. Concept voetbalshirts zijn natuurlijk puur fantasie ontwerpen, maar zouden niet misstaan als mogelijke voetbalshirts voor clubs. OPEL is vanaf 2017-2018 geen hoofdsponsor meer van de Rotterdammers en designer XZTALS heeft daarom alvast een voorzetje gedaan voor een nieuwe shirtsponsor van Feyenoord. De concept voetbalshirts van deze designer hebben veelal een fashion uitstraling. Hieronder bespreken we het design van een mogelijk 3e shirt van Feyenoord voor 2017-2018. Gezien Feyenoord al jarenlang geen 3e shirt meer heeft gehad, is het niet reeël te denken dat deze er ook komt.

Het Feyenoord concept shirt van XZTALS is overwegend licht blauw en wordt gekenmerkt door de honingraatachtige structuur over het shirt. Wanneer je goed kijkt, bevat het concept shirt een all-over print van achthoeken. Verder bevat het concept 3e shirt van de Rotterdammers een brede zwarte crew neck, welke het shirt een jaren '80 uitstraling geven. XZTALS heeft ook een andere manier van uiting van de drie adidas strepen bedacht en heeft deze aan de onderkant van de mouwen gezet. Ook heeft de designer ervoor gekozen niet het adidas performance logo terug te laten komen op het shirt, maar de klassieke adidas trefoil. Dit logo, dat vroeger wel gebruikt werd, is tegenwoordig het logo van de Originals lijn van adidas. Het logo van Feyenoord is een monochrome versie en staat op de linker borst in het grijs/licht blauw. Opvallend genoeg heeft XZTALS voor BALR als hoofdsponsor gekozen, waarschijnlijk om het shirt nog meer een fashion uitstraling te geven. Het concept 3e tenue van Feyenoord wordt gecompleteerd door een zwart broekje, zonder poeha. Hierop staan ook de adidas trefoil en het logo van de club in het licht blauw/baby blauw. De kousen zijn ook licht blauw met drie zwarte adidas strepen.

Wat vinden jullie van dit concept voetbalshirt? Cool design? Wil je het Feyenoord shirt of tenue van 2017-2018 kopen? Check dan deze officiële SHOP!

Check ook het INSTAGRAM account van XZTALS! 

Feyenoord -concept -shirt -2017 (1)