6 februari 2018

Feyenoord en adidas verlengen partnerschap tot 2023

Adidas is ook de komende 5 jaar partner van de regerend Nederlands kampioen Feyenoord. De Rotterdamse club en het Duitse sportmerk hebben het huidige contract open gebroken en verlengd tot het jaar 2023. Dit betekent dat tot 30 juni 2023 zowel de wedstrijdkleding als de trainingskleding van de club voorzien wordt door adidas. Feyenoord en adidas hebben in het seizoen 2014/15 deze samenwerking opgezet. Feyenoord heeft een lange periode geen prijzen kunnen veroveren maar nadat de stadionclub het partnerschap met adidas is aangegaan, heeft Feyenoord de KNVB Beker gewonnen in het seizoen 2015/16 en heeft de club vorig jaar zelfs voor het eerst in 18 jaar weer de landstitel mogen vieren op de Coolsingel. Met deze vernieuwde samenwerking hoopt Feyenoord de komende jaren nog veel meer prijzen te kunnen vieren op het Stadhuisplein.

bij adidas is men zeer content over de verlenging van het partnerschap met Feyenoord. Adidas is van mening dat zowel de club, de stad, als de fanatieke supporters van de club perfect passen bij het Duitse sportmerk. Een tweede belangrijke reden voor adidas om het contract te verlengen is het enorme succes van de verkoop van de kleding via zowel de Feyenoord fan shops als via de webshop van de club. Dit succes was vele malen groter dan verwacht.

Ook bij Feyenoord is men zeer tevreden over het feit dat adidas de verantwoordelijkheid houdt over het design van de kleding. Commercieel directeur van Feyenoord Mark Koevermans zelf is ook erg te spreken over de verlengde samenwerking. 'Adidas is wereldwijd een absoluut A-merk in het voetbal en past fantastisch bij de club. Al vanaf dag één krijgen we lovende reacties van supporters over het merk en dat laat zich zien in de populariteit van de shirts en andere wedstrijd- en trainingskleding.' In Rotterdam zijn ze erg blij met het vertrouwen dat adidas in de club heeft. Door deze samenwerking zal het adidas logo nog vele jaren te zien zijn op het rood/witte shirt van de Rotterdammers. Feyenoord heeft het nieuws over de verlenging van het contract zelf naar buiten gebracht, de financiële voorwaarde zijn noch door de club noch door adidas naar buiten gebracht.

De geschiedenis tussen adidas en Feyenoord gaat nog veel verder terug dan het seizoen 2014/15. tussen 1991 en het jaar 2000 was adidas namelijk ook al de sponsor van Feyenoord. Na een afwezigheid van 14 jaar is het sportmerk in het seizoen 2014/15 weer terug op het shirt van de club uit Rotterdam.

Check DEZE WINKEL voor meer items van de landskampioen van Nederland!