19 mei 2016

FC Kaiserslautern thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe FC Kaiserslautern thuisshirt voor 2016-2017 is vandaag officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Uhlsport en de Duitse club. In dit nieuwe shirt speelt Kaiserslautern de 2. Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden in het Fritz Walter Stadion in Kaiserslautern gedurende 2016-2017. De club eindigde afgelopen seizoen als tiende in de 2. Bundesliga, waardoor het komend seizoen opnieuw op het tweede niveau van Duitsland uit zal komen. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt van de Duitse club kort. Het shirt werd voor het eerst gedragen in de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 tegen Greuther Furth.

Het nieuwe Kaiserslautern shirt voor 2016-2017 wordt gekenmerkt door de horizontale rode en bordeaux rode banen over het shirt. Verder is het shirt uitgerust met een rode v-hals. De mouwen zijn overwegend bordeaux rood met een helder rode bies. In twee van de rode banen over het shirt zijn diagonale strepen verwerkt. Op de borst prijken de logo's van Uhlsport en de club. Het Duitse merk Uhlsport is sinds 2011 kledingsponsor van de Duitse club en was dit eerder al in de periode 1991-1994. Vooralsnog staat er geen nieuwe shirtsponsor op het nieuwe shirt van Kaiserslautern. Wel bevat de binnenkant van de kraag een speciale leus: "Die roten Teufel vom Betzenberg" (De rode duivels van Betzenberg). De achterkant van het shirt is verder uitgerust met een klein wapen van de stad onder de kraag. Het nieuwe tenue van de 2. Bundesliga club wordt gecompleteerd door een rood short en rode kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt, waarin sterren als Löwe, Jenssen en Colak komend seizoen schitteren.

Het nieuwe Kaiserslautern shirt kan je vooralsnog alleen kopen in de clubshop van de Duitse club en vanaf juli 2016 in de shop van Subside Sports. Wil je het voetbalshirt van Kaiserslautern al eerder scoren? Stuur ons gerust een e-mail en wij kunnen kijken wat er mogelijk is.

Kaiserslautern -thuis -shirt -2016-2017

Gerelateerd nieuws