7 november 2017

FC Internazionale retro voetbalshirt 1966-67

Dit is het Internazionale retro shirt van COPA welke gebaseerd is op het voetbalshirt uit het seizoen 1966-1967. Weer een nieuw shirt uit de officiële Inter retro collectie van FC Internazionale. In 2016 hadden we al een eerste kennismaking met de Inter collectie van COPA en ook nu zijn er weer nieuwe items aan deze collectie toegevoegd. Ook dit seizoen stond Inter onder leiding van de Argentijnse succescoach Helenio Herrera. De Nerazzurri streed in het seizoen 1966-67 op twee fronten. Zowel internationaal en nationaal deed het lang mee om de prijzen. In de competitie eindigde Inter op een tweede plek achter Juventus en in de Europacup I werd de finale met 2-1 verloren van Celtic. Het verlies in de finale zou de ineenstorting voor 'Grande Inter' betekenen. Check hieronder meer informatie over het seizoen van Inter en bekijk het shirt welke de spelers destijds droegen. Spelers zoals Mazzola, Cappellini en Corso.

Nu al enthousiast over het nieuwe Inter Milan 1966-1967 retro shirt? Scoor dit shirt in deze retro shop!

In de seizoenen 1964-65 en 1965-66 werd Internazionale twee keer achterelkaar kampioen van Italië. Het seizoen erna moest Inter de eerste plek afstaan aan Juventus, dat daarmee een einde maakte aan de hegemonie van Inter Milan. Lang deed Inter mee om de titel, maar Juventus bleek de sterkste te zijn. Mede ook doordat Inter in de Europa Cup I de finale behaalde. Deze finale werd met 2-1 verloren van Celtic. Internazionale kwam nog op voorsprong door Mazzola, maar moest zich in de tweede helft de meerdere erkennen. In de tweede helft scoorde Celtic twee keer en deze klap kwam Inter niet meer te boven. Dit verlies bleek de ineenstorting te blijken voor 'La Grande Inter'.

FC Internazionale retro voetbalshirt 1966-1967

Dit Inter Milan retro shirt van het merk COPA is gebaseerd op het shirt uit het seizoen 1966-1967. Een heerlijk retro shirt met een zwarte ronde hals en zwarte biesjes. Het Nerazzurri shirt is uiteraard zwart met blauw verticaal gestreept. Op de linkerborst is de vlag van Italië te zien met daarboven een gouden ster. Een retro shirt zoals een retro shirt behoort te zijn!

FC Internazionale retro shirt kopen

Het nieuwe Inter Milan retro shirt van COPA kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Ook is het mogelijk om dit shirt daar te laten bedrukken met een (eigen) naam en nummer. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en dan krijgt je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Inter hebben naast dit retro shirt nog meer shirts en jacks gelanceerd.

Scoor alle nieuwe Inter Milan retro shirts in deze vintage SHOP!