Eerste Bayern Munchen vrouwen voetbalshirt ooit gelanceerd!

Bayern München heeft voor het eerst in de 54 jarige historie van het vrouwenteam een speciaal voetbalshirt voor het Bayern München dameselftal gelanceerd. Voorheen droeg het vrouwenteam van Bayern München dezelfde tenues als het mannenteam, maar dan met een pasvorm voor dames. Daar is nu verandering in gekomen. Het exclusief Bayern München dames uitshirt 2024-2025 wordt voor het eerst gedragen tijdens de wedstrijd tegen RB Leipzig op 17 maart en wordt dit seizoen ook nog gedragen tijdens andere wedstrijden.

Het adidas Bayern München dames voetbalshirt 2024 is ontworpen door mode-icoon en model Lena Gercke onder haar eigen label LeGer by Lena Gercke. Bij de totstandkoming van het tenue zijn ook de speelsters van het damesteam geraadpleegd. Het shirt symboliseert de langgekoesterde droom van de speelsters van Bayern München om een eigen shirt te hebben. Het voetbalshirt staat voor de zelfbeschikking en emancipatie van het vrouwenvoetbal.  Het Bayern München vrouwen voetbalshirt is zwart en wordt gekenmerkt door de licht oranje accenten. Het voetbalshirt bevat namelijk een design van verticale oranje krijtstrepen en ook de ronde hals, de adidas strepen op de schouders en de band op de zijkanten zijn oranje. De oranje/roze tint komt ook terug in alle logo’s op het tenue. De rechterborst bevat het logo van adidas en de linkerborst het clublogo. Het vrouwenteam van Bayern München heeft ook een andere shirtsponsor op het midden van het tenue. Waar op de Bayern München voetbalshirts van de mannen het logo van Telekom prijkt, staat op het tenue van de vrouwen het logo van Allianz. Het logo van Telekom versiert wel de linkermouw. Het Bayern München vrouwentenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan weerszijden oranje adidas strepen en ook de onderkant van de achterkant bevat een oranje band. De sokken zijn ook zwart en hebben aan de bovenkant oranje adidas strepen.

Bianca Rech, manager vrouwenvoetbal bij Bayern München, reageert: ‘’Het eerste shirt dat speciaal voor het vrouwenteam is ontworpen heeft een emotionele betekenis. Het is opnieuw een mijlplaat in de geschiedenis van ons vrouwenteam. Ik wil iedereen hartelijk danken die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van dit absoluut unieke shirt.’’ Lena Gercke, verantwoordelijk voor het design, voegt hieraan toe: ‘’Ik ben super trots en dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze langverwachte mijlpaal.’’ Linda Dallmann, speelster van FC Bayern München vrouwen reageert ook verheugd: ‘’We zijn heel blij dat we voor het eerst in de geschiedenis in een speciaal voor ons ontworpen shirt kunnen spelen. Dit toont het groeiende belang van het vrouwenvoetbal aan. Het zou geweldig zijn als we binnenkort zoveel mogelijk van onze fans dit shirt in het stadion zien dragen.’’

Vanaf internationale vrouwendag (8 maart) kun je dit voetbalshirt bestellen in de onderstaande winkels. Het shirt is alleen beschikbaar in speciale damesmaten (XS, S, M, L, XL) en heeft een prijs van € 99,95! Check hier ook andere merchandising van de club!

Eerste Bayern Munchen vrouwen voetbalshirt ooit gelanceerd!
Eerste Bayern Munchen vrouwen voetbalshirt ooit gelanceerd!
Eerste Bayern Munchen vrouwen voetbalshirt ooit gelanceerd!