17 november 2016

Djibouti voetbalshirts 2016-2017

Het nationale elftal van Djibouti draagt vanaf nu nieuwe voetbalshirts. Deze zijn vandaag bekend gemaakt door de voetbalbond van het land en kledingsponsor AMS Clothing. In deze nieuwe shirts speelt de nummer 204! van de FIFA wereldranglijst de wedstrijden gedurende 2016-2017. De voetbalbond van het Afrikaanse land heeft in samenwerking met het Engelse sportmerk AMS Cloting drie nieuwe shirt gelanceerd, een thuisshirt, uitshirt en keepersshirt. Alle shirts hebben hetzelfde template en bespreken we hieronder.

Djibouti thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Djibouti thuisshirt voor 2016-2017 bevat alle kleuren van de vlag van het Afrikaanse land. Het shirt is overwegend licht blauw en wordt gekenmerkt door de witte en groene horizontale banen, welke ook doorlopen over de mouwen en terug komen in de bies aan de onderkant. Daarnaast wordt het shirt gekenmerkt door een een speciale diamant print over de borst. Deze print symboliseert patronen uit de islamitsche architectuur van het land. Verder bevat het nieuwe shirt van het elftal een brede v-hals. De rechter borst bevat het logo van AMS en de linker borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond van het land: Fédération Djiboutienne de Football (FDF). Op het midden van de borst prijkt een ster, welke een belangrijk symbool is van het land. Verder bevat het shirt aan de achterkant de naam van het land. De bijnaam van het elftal is ''Riverains de la Mer Rouge''

Djibouti uitshirt 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van het Djiboutiaans voetbalelftal bevat dezelfde kleurencombinatie als het thuisshirt van het Afrikaanse land. Dit shirt is overwegend groen en bevat een witte en licht blauwe baan over het midden van het voetbalshirt. Verder is het shirt uitgerust met een v-hals en komt het patroon, dat ook te zien is op het thuisshirt, terug over de borst. De logo's van de kledingsponsor, de voetbalbond komen terug op de borst en op het midden van het shirt prijkt een ster. Ook dit shirt bevat aan de achterkant de naam van het land. Het nieuwe keepersshirt van Djbouti bevat ook deze kenmerken, maar is overwegend paars!

Check hieronder de foto's van de nieuwe voetbalshirts van Djibouti. Deze voetbalshirts zijn vooralsnog nergens te koop! Wil je andere shirts van Afrikaanse landen scoren? Check ze hier!

Djibouti -voetbalshirts -2016-2017

Gerelateerd nieuws