Dit zijn de kenmerken van de Nike Air Max DN sneakers

Nike heeft vandaag een nieuw versie van de Nike Air Max sneakers gelanceerd met het motto ‘’FEEL THE UNREAL!’’ De nieuwe versie van de Air Max sneakers heten Nike Air Max DN en hebben een nieuw silhouet. Deze Nike Air Max DN sneakers bevatten verschillende nieuwe technologieën, die we in dit artikel uitgebreid gaan bespreken. Het is natuurlijk niet helemaal toevallig dat Nike precies in deze maand een nieuw silhouet gelanceerd heeft. Maart is voor het Amerikaanse merk de Air Max maand bij uitstek. De eerste Air Max 1 sneakers werden namelijk in maart 1987 gelanceerd, 37 jaar geleden alweer!

Waar we moeten beginnen met alle kenmerken van de Nike Air Max DN sneakers was even de vraag! De nieuwe sneakers bevatten zoveel nieuwe technologieën, dat er bij ons wat twijfel was. Laten we beginnen bij de Air Max unit. De Air Max unit met vier tubes zit weer verborgen in de zool en is natuurlijk ook weer aan de buitenkant van de zool te zien. Deze unit is uitgerust met dubbele drukbuizen. De achterste twee tubes hebben een hogere druk (15 psi) en de voorste twee units een lagere druk (5psi). Dit betekent dat je een stevige druk hebt ter hoogte van de hakt en een zachtere druk bij de middenvoet. De lucht past zich hierdoor dynamisch aan bij iedere stap die je zet. Dit betekent dat de luchtniveaus verschuiven en er een optimale demping ontstaat. Bij iedere stap heb je hierdoor een veerkrachtig gevoel.

Kenmerken Nike Air Max DN sneakers

Onder de Air Max unit bevindt zich een zacht (phylon) foam. Het voordeel hiervan is dit voor nog meer comfort zorgt onder de voeten. Ter hoogte van de middenvoet bevindt zich een TPU schacht. Ook hier is weer over nagedacht. Dit biedt namelijk de perfecte ondersteuning rondom de middenvoet. Ook de hielkap van de Nike Air Max DN sneakers is gemaakt van TPU. Dit zorgt voor structuur en ondersteuning rondom de achillespezen.

Nike Air Max DN sneakers - Zwart/Roze

Een ander kenmerk van de Nike Air Max DN sneakers is de getextureerde upper van de sneakers. De upper van de Nike Air Max DN schoenen bestaat namelijk uit meerdere dynamische laagjes mesh. Het voordeel van mesh is dat het een perfect ademend vermogen heeft en ook nog eens licht is. De upper van de sneakers heeft bovendien een haptische print, waardoor de schoenen een gedetailleerde look hebben. Uiteraard mag de swoosh van Nike niet ontbreken op deze sneakers. Deze prijkt namelijk zowel op de zijkanten als op de neus, terwijl op de hielkap het Nike Air Max logo prijkt.

Een nieuw silhouet van de Nike Air Max sneakers betekent ook verschillende nieuwe kleurstellingen! Bij nieuwe releases helpen namelijk opvallende kleuren. Juliana Sagat, Lead Footwear Designer bij Nike Lifestyle legt de gedachte hierachter uit: ‘’Spelen met een rijk, eindeloos kleurenpalet is een belangrijk hulpmiddel voor ons. De Nike Air Max DN sneakers zullen de komende periode verschijnen in verschillende kleuren die elke vorm van zelfexpressie, gevoel en emotie kunnen dienen. Om een Air Max model fris te houden, moeten we met de kleuren spelen. Meestal denk je aan de zichtbare Air units op de zijkanten, maar wij zien kleur ook als een hulpmiddel om meer emotie in het silhouet te brengen. De Nike Air Max DN sneakers zijn zo ontworpen dat de kleuren van de Air unit, het bovenwerk en de zool perfect met elkaar resoneren. Als je dat kunt doen, is je vorm van zelfexpressie grenzeloos.’’ De nieuwe Nike Air Max DN sneakers zijn dan ook gelanceerd in verschillende opvallende colourways, waarvan de zwart met roze versie de eyecatcher is. De sneakers zijn bovendien beschikbaar in een blauwe, fel gele, beige en zwart/witte versie beschikbaar!