Dit zijn de adidas Arsenal Icon voetbalshirts

De nieuwe adidas ICON collectie bevat ook een tweetal nieuwe Arsenal retro voetbalshirts. Adidas lanceerde deze week voor twaalf teams waarvan het kledingsponsor is een speciale retro collectie, geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '90. Het Duitse sportmerk was in de periode 1986-1994 al kledingsponsor van ''The Gunners'' en heeft deze functie sinds 2019 weer. We kijken er dan ook niet van op dat de Arsenal voetbalshirt uit de ICON collectie geïnspireerd zijn door de voetbalshirts van begin jaren '90. Ook vorig jaar lanceerden beide partijen een speciale retro collectie, geïnspireerd door de Arsenal voetbalshirts van het seizoen 1993-1994!

Arsenal Icon voetbalshirt

Het Arsenal ICON voetbalshirt is niet specifiek geïnspireerd door een Arsenal voetbalshirt van de jaren '90, maar haalt vooral inspiratie uit het template dat adidas begin/mid jaren '90 gebruikte voor haar voetbalshirts, namelijk het adidas EQT template. Het Arsenal Icon voetbalshirt is volledig rood en wordt gekenmerkt door de verticale glimmende banen over de body. De mouwen zijn wit en worden afgesloten door een donkerblauwe band. Op de zijkanten van het voetbalshirt bevinden zich drie diagonale retrok blokken in het navy blauw en wit. Deze retro blokken waren in de 'jaren '90 de trademark tekens van adidas en verschenen of op de schouders of op de zijkanten van het voetbalshirt. Tegenwoordig kennen we deze blokken als de drie adidas trademark strepen op de mouwen. Het Arsenal Icon voetbalshirt is ook uitgerust met een adidas EQT hals. Dit betreft een combinatie tussen een brede V-hals en een opstaande kraag. Onder de hals prijkt het adidas performance logo. Dit is overigens niet het adidas logo dat tot 1994 op de tenues van de Londense club stond. Tot 1991 werd het adidas trefoil logo als logo op de voetbalshirts gebruikt en daarna pas het zogenaamde ''mountain'' logo. Onder het adidas logo prijkt het kanon uit het clublogo. Het Arsenal Icon voetbalshirt kan gecombineerd worden met een speciaal retro voetbalbroekje. Dit broekje heeft dezelfde kenmerken als het voetbalshirt. Dit broekje is wit en bevat ook glimmende banen. De zijkanten van het voetbalbroekje zijn uitgerust met de iconische jaren '90 retro blokken.

Arsenal Icon keepersshirt

Het Arsenal Icon keepersshirt is geïnspireerd door het Arsenal keepersshirt van de periode 1990-1992. Dit keepersshirt werd onder andere door David Seaman gedragen. Het keepersshirt is groen en bevat dezelfde all-over print van blokken, welke wat weg heeft van een plattegrond van een landbouwgebied of grasvelden. In tegenstelling tot het keepersshirt van meer dan dertig jaar geleden heeft dit keepersshirt een donkerblauwe ronde hals in plaats van een overlappende V-hals. In de ronde hals zijn ook de initialen van de voetbalclub verwerkt: AFC. Waar in 1990-1992 nog het logo van JVC op de Arsenal voetbalshirts stond, staat dit logo niet op de Icon collectie. Op het Icon keepersshirt prijkt ook het adidas ''Mountain'' logo in plaats van het trefoil logo, welke in 1990-1992 gebruikt werd. Bovendien bevatten de voetbalshirts van deze periode een ander Arsenal logo dan het kanon dat nu op de voetbalshirts staat. Het Icon keepersshirt betreft dus geen exacte remake van het voetbalshirt van destijds.

De Arsenal Icon collectie bevat ook nog een gaaf retro trainingspak, welke het jaren '90 gevoel perfect imiteert. Dit betreft een woven trainingspak en is dus gemaakt van hetzelfde materiaal als de trainingspakken van de jaren '90. Het trainingsjack is rood en bevat witte mouwen met op het midden de retro blokken. Het trainingsjack is verder uitgerust met ½ zip en bevat ook de logo's van de club en adidas. De trainingsbroek is donkerblauw en bevat op de zijkanten ook de iconische retro blokken. Alle items uit de ICON collectie hebben de kenmerkende jaren '90 pasvorm en vallen dus vrij ruim.

De adidas Arsenal retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL). Het voetbalshirt en de trainingsbroek zijn € 80,- en het keepersshirt en het trainingsjack zijn € 120,-. Check ook nog andere Arsenal items in deze winkels. Directe levering!

Bestel de Arsenal ICON retro voetbalshirts direct in de adidas SHOP! 

Arsenal Icon voetbalshirt

 

adidas Arsenal Icon keepersshirt