8 november 2013

''Die Marke mit den 2 streifen''

El Salvador, El Flaco, Nummer 14, Het Orakel.... Zomaar wat bijnamen van Nederlands beste voetballer ooit. Hendrik Johannes Cruijff boekte in zijn voetbalcarrière genoeg successen. 20 jaar speelde hij betaald voetbal om vervolgens direct hierna met zijn trainerscarrière te beginnen. Ook als trainer was hij succesvol. Johan Cruijff was de man die het ''Dream Team'' bij FC Barcelona formeerde. Het ''Dream Team'' doorbrak de jarenlange dominantie van Real Madrid. Prijs na prijs werd gepakt. Naast deze indrukwekkende voetbalcarrière heeft Cruyff altijd sympatie voor mode / kleding gehad. Hieruit is zijn merk Cruyff Classics ontstaan.

Sportmarketing in de kinderschoenen
In de jaren '70 gaat de voorkeur van Johan Cruijff uit naar Puma voetbalschoenen. Puma staat in deze tijd bekend om de Puma King en Puma Suede. Een deal wordt gesloten. Johan Cruijff schittert op de lederen kicksen van Puma. Ondertussen doet zich al jarenlang een strijd voor tussen Adidas en Puma. Adolf Dassler oprichter van Adidas en Rudolf Dassler leven al sinds de 2e wereldoorlog gescheiden. Tijdens deze oorlog doet zich een conflict voor wat voor broer Rudolf reden is om een eigen merk op te starten. Dit bedrijf begint onder de naam Ruda, afgeleid van zijn eigen naam, echter veranderd dit snel naar Puma, afgeleid van het springende Puma-tje.

Puma1

In de jaren '70 speelt Johan Cruijff uiteraard ook in het Nederlands Elftal. In de jaren '70 wordt Adidas sponsor van het Nederlands Elftal. De strijd tussen de 2 merken krijgt een nieuw hoofdstuk. De rivaliteit dwingt Puma tot een nieuw besluit; Johan Cruijff mag van het merk niet in Adidas kleding spelen. Adidas maakt op hun beurt ook een statement; Johan Cruijff mag zijn Adidas shirt niet omruilen voor een Puma shirt. Na lang wikken en wegen werd toch een oplossing gevonden! Het Adidas shirt van Johan Cruijf werd vervangen. Johan Cruijff ging spelen in een Nederlands elftal voorzien van niet 3, maar 2 strepen!! Beide partijen waren zo koest gehouden.

De Van De Kerkhof-tweeling spelen in deze tijd ook op Puma. Ook zij worden veroordeeld in 1978 tot het dragen van het 2-strepen shirt om diezelfde 'commerciële' redenen.

Aan de 60-jarige familievete tussen de oprichters van de twee Duitse sportmerken Adidas en Puma komt in 2009 eindelijk een einde. Directeuren van beide concern schudden in dat jaar elkaar symbolisch de hand.

Cruyff _2stripes

Retro-kleding
Het conflict uit de jaren '70 waarin o.a. Johan Cruijff centraal stond, is voor COPA genoeg reden geweest om haar collectie op enkele belangrijke 'details' aan te passen. COPA staat bekend om het ontwerpen van unieke retroshirts. Door deze gebeurtenis hebben zij een retroshirt ontworpen gebaseerd op het Nederlands Elftal van de jaren 1974 en '78. In deze iconische retro voetbalshirts - dat door het Nederlands Elftal gedragen werd tijdens het WK van '74 in Duitsland - haalde Oranje de finale met het bekende 'Totaal Voetbal'. Het retroshirt is echter voorzien van een speciaal detail. Het COPA retroshirt bevat de twee strepen van het shirt dat destijds door Johan Cruijff gedragen werd! Blijft het hier dan bij? Nee! COPA heeft zelfs een retro voetbaljack ontworpen waar ook de 2 legendarische strepen gedragen door Johan Cruijff op centraal staan! Echte collectors items die niet mogen ontbreken bij de retro-voetbalfan!

Holland _2strepen

Eigen merk; Cruyff Classics
Deze markante man zorgt bij iedereen voor inspiratie. Niets is minder logisch dan de uitspraken van Cruijff. Ook het kledingmerk Cruyff Classics haalt zijn inspiratie uit Johan Cruijff. Cruyff Classics biedt een zeer breed assortiment casual schoenen en kleding aan die ook perfect te dragen zijn als je toevallig niet van retro kleding houdt. Cruijff Classics heeft het!

Sportus.nl gaat nog een stap verder! Zij bieden gewoon alles aan! Sportus biedt het meest uitgebreide assortiment retro-kleding aan en beschikt tevens over een ruim assortiment Cruijff Classics.

Neem snel een kijkje in de webshop. Ben jij een échte Cruyff Classics fan? Let dan goed op! GRATIS CRUYFF CLASSICS BAL t.w.v. €29,95 bij bestelling van Cruyff Classics kleding & schoenen. Scoor dus nu jouw favoriete Cruijff (retro-)kleding!

Jc _bal

Oja.. Vergeet natuurlijk niet te schieten anders kan je niet scoren! Maar das logisch...