18 juni 2019

De Officiële Premier League Merlin voetbal van Nike voor 2019-2020

De officiële Premier League wedstrijdbal is deze week door Nike gelanceerd. Evenals vorig seizoen heet de voetbal de Merlin Premier League bal en met deze bal spelen de Premier League clubs de wedstrijden in de competitie en FA Cup gedurende het seizoen 2019-2020. Dit seizoen staat het design van de bal in het teken van de samenwerking tussen Nike en de organisatie van de Premier League. Beide partijen vieren dit jaar namelijk dat zij twintig jaar met elkaar samenwerken. Dit contract werd onlangs met nog eens zes seizoenen verlengd. Check!

Design Premier League wedstrijdbal 2019-2020

Het design van de bal is gebaseerd op de stedelijke landschappen van de grote Engelse steden. De bal bevat dan ook een opvallende print. Zo is de bal onder andere uitgerust met een roze vlak met daarin zwarte geometrische vormen. Ook de swoosh van Nike op de bal is roze. Deze tint roze is gebaseerd op de kleuren van de nieuwste en populaire Nike Air sneakers. De bal is bovendien uitgerust met dunne grijze banen, die in een soort slang over de bal lopen. Verder is de bal geheel wit met ook nog navy blauwe vlakken. De bal bevat ook het Premier League in het roze/wit en het Merlin trademark teken. Kieran Rogers, manager bij Nike reageert op het design van de Premier League wedstrijdbal voor 2019-2020: ''We wilden een bal produceren, die staat voor de specifieke kenmerken van het Premier League voetbal. Een bal, die super technisch en precies aanvoelt, maar ook geïnspireerd is door de Engelse cultuur, die Premier League voetbal leeft en ademt.''

Technologieën Nike Merlin Premier League wedstrijdbal 2019-20

Qua technologieën heeft de nieuwe Premier League voetbal dezelfde kenmerken als de Merlin voetbal van het seizoen 2018-2019. De voetbal bestaat uit 40% synthetisch leer, 30% uit rubber, 20% uit polyester en 10% katoen. Ook is de bal uitgerust met de Nike Aerowtrack technologie. De Nike Aerowtrack groeven en de buitenkant van microtextuur zorgen voor de beste balvlucht. De buitenkant van de bal is gemaakt van synthetisch leer voor een optimaal gevoel. Doordat de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust met maar 4 panelen, vermindert dit het aantal naden. Omdat de bal minder naden heeft, is je balgevoel optimaal. De bal waar dit  is ook nog eens uitgerust met een gecomprimeerde polythyleenlaag. Deze zorgt voor een sterke structuur en stabiliteit. De vernieuwende en meest bijzondere techniek waarmee de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust is de All Conditions Control. Deze technologie zorgt ervoor dat de controle die je over de bal hebt ten alle tijden goed is. Hierdoor kunnen de topspelers uit de Engelse competitie ook dit seizoen weer geweldige dingen laten zien.

Premier League voetbal kopen

De nieuwste Premier League Merlin voetbal van Nike voor het seizoen 2019-20 kan je zowel in de officiële als in de replica versie kopen in de onderstaande shops. De officiële bal betreft de voetbal waar de clubs in de Premier League ook daadwerkelijk mee spelen. Deze bal heeft een prijs van ongeveer € 129,95. De replica voetbal is ook te koop. Deze wordt door Nike aangeboden voor een prijs van € 29,95. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Premier League bal in de NIKE SHOP

Of in DEZE WEBSHOP