De nationale voetbalbond van Curaçao en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Curaçao voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het team van bondscoach Art Langerer de Nations League wedstrijden & de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Gold Cup van 2023. Nike is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van de Curaçao voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2019 de kledingsponsor van het nationale elftal en de andere vertegenwoordigende elftallen. Beide voetbalshirts hebben een standaard template.

Curaçao thuisshirt 2022-2023

Het Curaçao thuisshirt 2022-2023 is dit jaar overwegend wit en bevat een verticale baan over het midden van het tenue. Deze baan is verdeeld in dunne zwarte golven. Verder bevat het Curaçao thuisshirt alle kenmerken van het Nike Vaporknit II template. Het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en de mouwen bevatten ook een patroon van golven. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst is uitgerust met de badge van de nationale voetbalbond, de Federashon di Futbol Korsou (FFK). Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen.

Curaçao uitshirt 2022-2023

Het Curaçao uitshirt 2022-2023 is blauw en bevat een all-over print van de contouren van het eiland. Ook deze print is weer verdeeld in dunne lijnen, maar dan in het lichtblauw. Ook dit tenue heeft verder alle kenmerken van het VaporKnit II template. Het uitshirt heeft namelijk ook een ronde hals en de mouwen zijn uitgerust met een all-over print van golven. Op de borst staan de logo's van Nike en de voetbalbond. Het broekje en de kousen van het tenue zijn ook blauw. Zoals alle Nike tenues zijn de Curaçao voetbalshirts uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Curaçao voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Leandro & Juninho Bacuna, Kuwas, Hooi, Lachman, Martina, Anita, Benschop, Gaari, Janga, van den Hurk en nog meer spelers.