CSKA Sofia voetbalshirt 75 jarig bestaan

CSKA Sofia en kledingsponsor Macron hebben deze week een nieuw voetbalshirt ter ere van het 75 jarig bestaan van de Bulgaarse voetbalclub gepresenteerd. CSKA Sofia werd op 5 mei 1948 opgericht en bestaat deze week dus exact 75 jaar. Het nieuwe tenue wordt door de club gedragen in de wedstrijd tegen Botev Vratsa en wellicht ook nog tijdens een aantal andere wedstrijden dit jaar. Macron is verantwoordelijk voor het design en de productie van deze jubileum voetbalshirts van CSKA Sofia. Het Italiaanse sportmerk is sinds het seizoen 2022-2023 de kledingsponsor van de club uit de Bulgaarse hoofdstad.

Sinds de fusie tussen Chavdar Sofia en Semptemvri Sofia, waaruit CSKA Sofia in 1948 ontstond, speelt de club in rode voetbalshirts. Het voetbalshirt ter ere van het 75 jarig jubileum van de club is dan ook geïnspireerd door één van de eerste voetbalshirts van de Bulgaren. Het voetbalshirt is volledig rood en bevat een design van dunne pinstripes. Ook de overlappende v-hals geeft het tenue een retro look. De v-hals is wit met een rode baan. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit. Op de rechterborst prijkt het logo van Macron en op de linkerborst staat de iconische leeuw uit het clublogo. Dit betreft ook het eerste clublogo. Naast dit logo zijn de jaartallen 1948 en 2023 verwerkt. De binnenkant van de hals is uitgerust met een label met daarin een afbeelding van juichende fans op de tribunes van het stadion van de club. Het tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode kousen met contrasterende accenten. Ook deze tenues zijn uitgerust met de mPeformance technologie van Macron. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Last but not least worden de jubileum voetbalshirts geleverd in een luxe cadeaubox.

Deze CSKA Sofia voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop! Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van de club? Check het dan in de officiële Macron SHOP!

CSKA Sofia voetbalshirt 75 jarig bestaan

CSKA Sofia voetbalshirt 75 jarig bestaan

CSKA Sofia voetbalshirt 75 jarig bestaan

CSKA Sofia voetbalshirt 75 jarig bestaan