8 maart 2018

Cruyff Classics lanceert limited edition t-shirts met Cruyff silhouet

Nadat Cruyff Classics een aantal maanden geleden al een unieke retro lijn van voetbalshirts waarin Johan Cruyff gespeeld heeft, uitbracht, is het nu de beurt aan een nieuwe collectie t-shirts. Ook deze t-shirts brengen een ode aan de clubs waar Nederlands beste voetballer aller tijden gespeeld heeft. De retro shirts hadden vrijwel het identieke design als de shirts waarin Cruyff speelde en waren bovendien gemaakt van een wat dikker katoen. De nieuwe collectie speelt wat meer in op de zomer en betreffen wat dunnere t-shirts, gemaakt van een hoogwaardig pique katoen. Nieuwsgierig naar de collectie? Check hieronder welke t-shirts er in deze limited edition collectie te bewonderen zijn.

Cruyff Classics bracht eerder nog geen Feyenoord shirt of retro shirt uit. Dat is nu wel het geval. Het zogenaamde ''Rotterdam 1983-1984'' t-shirt bevat namelijk op de linker borst een geweven silhouet van Cruyff in het Feyenoord shirt. Met de Rotterdammers werd Cruyff in dit seizoen ook kampioen. Het silhouet op de linker borst is direct het kenmerk van deze limited edition icon collectie van het fashionable merk. In deze collectie is er ook plaats gemaakt voor een shirt, waarin Cruyff de Europa Cup I met Ajax won. In 1971 won Cruyff met Ajax op Wembley de Europa Cup I finale ten faveure van Panathinaikos. Het Europa Cup I 1971 shirt is navy blauw en bevat een silhouet van Cruyff in het shirt van Ajax. Dit silhouet is geïnspireerd door een actie van Cruyff in de kwartfinales tegen Arsenal, waarbij Cruyff een omhaal maakte.

Als we het over de jaren '70 hebben, hebben we het natuurlijk ook over 1974, het jaar waarin Oranje de WK finale behaalde, maar verloor van West Duitsland. Deze mijlpaal (of debacle) staat ook centraal in de nieuwe Cruyff Classics collectie. Het witte 1974 bevat namelijke en geborduurd silhouet van Cruyff in actie op het WK van 1974. Een opvallend detail in de silhouet is de rood/wit/blauwe. aanvoerdersband die de voetballer draagt.

Last but not least, mag het icon t-shirt van Barcelona niet ontbreken in deze collectie. Het Phantom t-shirt is een ode aan de periode van Cruyff bij Barcelona. De nummer 14 speelde van 1973 tot 1978 bij de Spaanse club. De silhouet van Cruyff op de linker borst van dit grijze t-shirt refereert ook weer aan een iconische actie van de Amsterdammer. Het verwijst namelijk naar het wereldberoemde ''Phantom'' doelpunt die Cruyff op 22 1973 maakte tegen Atletico Madrid.  Met zijn rechterhiel schoot Cruyff de hoge voorzet achter de doelman. Door dit onmogelijke doelpunt kreeg Cruijff de bijnaam 'The Flying Dutchmen'.

Cruyff Classics heeft met deze vier t-shirts weer een unieke collectie gelanceerd. Wij zijn in ieder geval fan! De t-shirts hebben een prijs van € 49,95 en bestel je exclusief in deze online SHOP! Directe levering gegarandeerd.