14 oktober 2020

CFR Cluj voetbalshirts 2020-2021

Het nieuwe thuisshirt van de Roemeense voetbalclub CFR Cluj is officieel gelanceerd. Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuistricot van de topclub uit Roemenië is Nike. Het nieuwe ontwerp is het eerste shirt waar het Amerikaanse sportbedrijf verantwoordelijk voor is. Nike neemt deze verantwoordelijkheden over van de Joma. Het nieuwe thuisshirt wordt gedragen gedurende de wedstrijden in de Roemeense beker en competitie. Ook tijdens de thuiswedstrijden in de Europa League is dit nieuwe shirt te zien. In het Europese toernooi is CFR Cluj ingedeeld in Poule A. Cluj gaat de strijdt aan met AS Roma, Young Boys en SCKA-Sofia. Nieuwsgierig naar het nieuwe thuistenue van de Roemeense topclub? Check de details hieronder!

CFR Cluj thuis shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe thuisshirt van CFR Cluj is te herkennen aan de kenmerkende bordeaux rode kleur. Verder wordt het shirt versierd met verschillende witte details. Het nieuwe thuisshirt is gebaseerd op een standaard template van Nike. Deze is te herkennen aan de moderne kraag waar het tricot mee is uitgerust. Op de schouders van het shirt zijn verschillende sponsoruitingen terug te vinden. Op de rechterkant van de borst schittert de bekende swoosh. Het logo van Nike is wit van kleur. Op de linkerborst prijkt het clubwapen van de Roemeense club. CFR Cluj is niet altijd een Roemeense club geweest. In 1907 werd de club opgericht onder de Hongaarse naam Kolzsvari Vasutas Sprt Club. Cluj lag toen in het voormalige keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. De club is opgericht door spoorwegpersoneel (Vasutas). Tegenwoordig is CFR Cluj één van de grootste clubs uit Roemenië. De afgelopen drie jaar werd Cluj dan ook landskampioen. Tussen het logo van Nike en van Cluj is de Roemeense vlag te zien. Op het midden van het shirt staat de naam van shirtsponsor NTT Data. Het nieuwe thuistenue van CFR Cluj wordt gecompleteerd door een bordeaux rode voetbalbroek en kousen. Hierop zijn ook uitingen te vinden van de club en sponsor.

Net zoals bij alle tenues van Nike wordt ook bij het nieuwe thuisshirt van CFR Cluj gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Helaas zijn de tenues van Cluj alleen in de clubshop van de Roemeense topclub te bestellen. Ben je opzoek naar andere tenues van Europa League deelnemers van dit seizoen? Check het in DEZE WEBSHOP! Directe levering gegarandeerd!

Gerelateerd nieuws