Castore kledingsponsor Feyenoord vanaf 2023-2024

Vanaf het seizoen 2023-2024 wordt Castore Sportswear de kledingsponsor van Feyenoord, zo maakte de Rotterdamse club bekend middels een officieel statement op de website en social media. Feyenoord en het Britse sportmerk tekenden een meerjarige overeenkomst. Volgens ingewijden gaat het om een contract van in ieder geval zes seizoenen. Dit betekent dat Castore in ieder geval tot en met de zomer van 2029 de tenues en trainingskleding van de Rotterdammers verzorgt. Dit betekent ook dat er afscheid genomen wordt van adidas. Het Duitse sportmerk was sinds de zomer van 2014 de kledingsponsor van Feyenoord en was dit eerder al in de periode 1990-2000 en 1978-1983.

Castore Sportswear is een nieuw merk in voetballand. Het merk van de Engelse broers Philip en Tom Beahon is momenteel ook al kledingsponsor van clubs als Newcastle United, Wolverhampton Wanderers, Aston Villa, Glasgow Rangers en Bayer 04 Leverkusen. Daarnaast heeft het merk contracten met de Engelse tennisbond, verschillende nationale cricketteams en sponsort het het Australische en Engelse rugbyteam. Oprichter Tom Beahon kwam zelfs nog even uit voor de Engelse profclub Tranmere Rovers en Philip Beahon was prof-cricketer voor Cheshire en Lancashire. Tien jaar geleden verhuisden beide broers naar Londen om investeerders te zoeken voor hun onderneming, gespecialiseerd in de productie van sportkleding. Om dit te bewerkstelligen traden beide broers in dienst bij een grote corporate: Lloyds Bank en Deloitte. Hier deden beide broers marktonderzoeken om in 2016 een eigen sportlijn te lanceren met als merknaam Castore. Inmiddels heeft het merk verschillende investeerders en is tennisser Andy Murray één van de aandeelhouders.

Het contract met Castore geeft Feyenoord meer mogelijkheden. Naar verluid zou het contract Feyenoord een bedrag van tenminste acht miljoen per seizoen opleveren (het hoogste sponsorbedrag voor de club ooit) en hebben de Rotterdammers een belangrijke stem in de ontwerpen van de nieuwe tenues. Daarnaast heeft Feyenoord bedongen dat Castore tenminste drie seizoenen geen samenwerking aan mag gaan met rivalen Ajax en PSV. De meerjarige samenwerking tussen beide partijen staat ook aan de basis van de keuze van het sportmerk om Rotterdam als thuisbasis aan te wijzen op het Europese vasteland. Alle Europese distributieactiviteiten zullen worden georganiseerd vanuit een gloednieuw 20.000 m2 groot distributiecentrum in de Waalhaven, wat een impuls is voor zowel de Rotterdamse economie als de lokale werkgelegenheid.

Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord, reageert trots op de samenwerking met Castore: ''Castore heeft zich geprofileerd als een belangrijke nieuwe speler in de wereld van de sportkleding. Wij zijn uitermate onder de indruk van hen en delen hun mentaliteit en ambitie om te groeien. Dankzij de publiciteit die Feyenoord genereert en de betrokkenheid van miljoenen trouwe supporters heeft de club aangetoond een positieve invloed te hebben op de merkbekendheid van haar partners. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe partnership zal zorgen voor meer nationale en internationale zichtbaarheid voor zowel Castore als Feyenoord.'' 

Pascal Lafitte, directeur partnerships van Castore, reageert blij op de samenwerking met Feyenoord: ''‘Samenwerken met een club met zo’n imposant verleden en voor het eerst actief zijn op de Nederlandse markt is een belangrijke stap voor ons. Onze oprichters hebben als doel dat onze kleding wordt gedragen door topsporters van het hoogste niveau. Bij Feyenoord zijn we op dat vlak aan het juiste adres, want de club is er net als wij van doordrongen dat het leveren van topprestaties staat of valt bij details, zoals het hebben van de juiste kleding. Het is fantastisch dat Feyenoord erop vertrouwt dat wij hen kunnen helpen hun sportieve doelen te bereiken.'' 

De deal tussen Feyenoord en adidas loopt op 30 juni 2023 af en vanaf 1 juli 2023 gaat de samenwerking met Castore dan in. We verwachten dat de nieuwe Feyenoord voetbalshirts van Castore begin juli officieel worden gepresenteerd. Dan hebben we weer nieuws!  Ben je op zoek naar het nieuwste Feyenoord voetbalshirt? Check het in deze officiële fanshop! 

Alle kledingsponsors Feyenoord

Periode Merk
1963-1970 Bukta / Jansen & Tilanus
1970-1978 Le Coq Sportif
1978-1982 adidas
1982-1983 adidas/Puma
1983-1987 Puma
1987-1990 Hummel
1990-2000 adidas
2000-2009 Kappa
2009-2014 Puma
2014-2023 adidas
2023-2029 Castore Sportswear