26 maart 2019

Botswana voetbalshirts 2019-2021

Umbro is vanaf dit jaar de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Botswana en heeft direct de nieuwe tenues voor het voetbalelftal van Botswana gepresenteerd. In deze tenues speelt het Afrikaanse land de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 gedurende de periode 2019-2021. De ''zebra's'' hebben zich niet weten te plaatsen voor de Afrika Cup, welke deze zomer plaatsvindt in Egypte. Zoals we van een Afrikaans land gewend zijn, hebben de tenues van Botswana een opvallend design!

Botswana thuisshirt 2019-2021

Het thuisshirt van Botswana is licht blauw en wordt gekenmerkt door de drie verticale banen met zebrastrepen. Deze banen hebben een ander design. De band aan de rechterkant bevat verticale zwarte en witte banen. De middelste band is uitgerust met brede, diagonale banen en de band aan de linkerkant bevat golven in het zwart/wit. Het thuisshirt is verder uitgerust met een ronde hals. Op de borst prijken de logo's van Umbro en de voetbalbond van Botswana, de Botswana Football Association (BFA). De mouwen van het shirt bevat ana de onderkant een band, waarin het Umbro logo is verwerkt. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw broekje en witte kousen.

Botswana uitshirt en 3e shirt 2019-2021

Ook het uitshirt va Botswana heeft een opvallend design. Dit shirt is wit en wordt gekenmerkt door de diagonale banen in het blauw/zwart over de linkerkant van het shirt. De kleuren blauw en zwart lopen geleidelijk in elkaar over en hebben het design van een krabbel van een dier. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen van dit tenue bevatten een band met daarin het Umbro logo en het uitshirt is ook uitgerust met een ronde hals. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje met aan de onderkant een lichtblauwe band. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie. Botswana heeft ook een 3e shirt. Dit shirt heeft bijna hetzelfde template als het uitshirt. Dit shirt is zwart en bevat aan de rechterkant diagonale strepen in het wit/blauw. Een zwart broekje en zwarte kousen completeren het derde tenue.

Check hieronder nog een afbeelding van het Botswana voetbalshirt. Helaas kun je dit tenue nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Afrikaanse landen? Check het exclusief in deze winkel! Directe levering.