23 juli 2021

Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022

Borussia Dortmund en Puma hebben vandaag het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022 officieel gepresenteerd. Het nieuwe tenue wordt door ''Die Schwarzgelben'' gedragen tijdens de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League uitwedstrijden in 2021-2022. Zoals ieder jaar heeft het uittenue van de Duitse topclub een donkere kleur en dit seizoen vormt daar geen uitzondering op. Voor het design en de productie van de Borussia Dortmund voetbalshirts is ook dit jaar Puma weer verantwoordelijk. Het Duitse sportmerk is sinds de zomer van 2012 de kledingsponsor van de club van trainer Marco Rose. Eerder lanceerden beide partijen al het Borussia Dortmund thuisshirt 2021-2022. 

Zwart/grijs Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022

Bij de lancering van het nieuwe uittenue van Dortmund speelde de Nordstadtliga een rol. De Nordstadtliga is een verbond van straatvoetballers in het Noorden van Dortmund, waarbij jongeren van verschillende etnische, culturele en religieuze afkomst gesupport worden in sport en integratie. Borussia Dortmund en Puma steunen en sponsoren de stichting met nieuwe trainingsapparatuur en het nieuwe uitshirt. De kinderen die aangesloten zijn bij het Nordstadtliga droegen voor het eerst het nieuwe tenue van ''die Borussen.''

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022 is geïnspireerd door de tenues die de club had bij de oprichting op 19 december 1909. Op deze datum stichten achttien leden van de lokale katholieke kerk de Duitse club. De club droeg destijds verticaal gestreepte voetbalshirts met een diagonale band. Dit design is door Puma vertaald in een all-over print van zwarte en grijze chevrons. Op het tenue bevinden zich kleine diagonale grijze en zwarte blokken, welke elkaar voortdurende afwisselen. Het Dortmund voetbalshirt is verder uitgerust met een V-hals en op de schouders bevindt zich een brede, zwarte band. Het logo van Puma prijkt in het geel op de rechterborst en de mouwen en de linkerborst bevat de badge van de club, inclusief twee gele sterren. Deze sterren verwijzen naar de acht Bundesliga kampioenschappen. Op het midden van het tenue prijkt in een wit vlak het logo van sponsor 1&1. Het logo van het telecommunicatiebedrijf staat alleen op de uittenues in de Bundesliga uitwedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de Champions League en DFB Pokal draagt Dortmund het logo van Evonik op de tenues. De linkermouw van het tenue is uitgerust met het logo van sleevesponsor OPEL. Op de achterkant van het tenue staat in het geel de naam van de stad: DORTMUND. Het Borussia Dortmund uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met op de linkerpijp de Puma cat in het geel en op de andere pijp het logo van de club. De kousen zijn ook zwart met dunne horizontale lijnen. Tussen deze lijnen staan de initialen van de club (BVB) en het Puma logo.

Ook dit jaar zijn de Borussia Dortumd uitshirts 2021-2022 weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues. Bovendien heeft het een ventilerend effect. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Borussia Dortmund uitshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Haaland, Reus, Bellingham, Morey, Malen, Moukoko, Hummels, Brandt, Hazard, Can, Dahoud en nog meer spelers.

Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022 bestellen

Het Puma Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het replica voetbalshirt € 89,95 en de authentic versie € 139,95. Voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze webshops kun je het Borussia Dortmund uitshirt ook laten bedrukken met de officiële bedrukking!

Bestel je Borussia Dortmund uitshirt altijd in deze Borussia Dortmund fanshop

of deze SHOP!

Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022

Borussia Dortmund uitshirt 2021-2022