13 mei 2022

Borussia Dortmund keepersshirt 2022-2023

Tegelijkertijd met de lancering van het Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023 hebben de club en kledingsponsor Puma het keeperstenue voor komend seizoen gepresenteerd. Dit nieuwe keepersshirt wordt door keepers als Bürki, Kobel en Hitz gedragen tijdens de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League thuiswedstrijden in het Signal Iduna Stadion tijdens het seizoen 2022-2023. In de uitwedstrijden dragen de keepers van Borussia Dortmund een ander keepersshirt. Dit voetbalshirt heeft een andere kleur, maar wel hetzelfde template.

Borussia Dortmund keeper shirt en tenue 2022-2023

Het Puma Borussia Dortmund keepersshirt 2022-2023 is dit seizoen overwegend rood en wordt gekenmerkt door een patroon van omgekeerde v-banen. In deze v-banen zijn horizontale lijnen verwerkt, waardoor de geometrische vormen een flitsend geheel vormen. Dit template gebruikt Puma overigens ook voor de keeperstenues van andere profclubs waarvan het kledingsponsor is, zoals de keepersshirts van AC Milan, Olympique Marseille, Manchester City en PSV. Het Borussia Dortmund keepersshirt bevat verder een ronde hals en de logo's staan op de gebruikelijke plekken. Op de rechterborst is de Puma cat geborduurd en de linkerborst is uitgerust met de badge van de club. Boven deze badge staan twee sterren, welke verwijzen naar de acht Bundesliga kampioenschappen. Op het midden van het keeperstenue staat sponsor 1&1. Het telecommunicatiebedrijf staat alleen op de Borussia Dortmund tenues tijdens de Bundesliga wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in Europa en de DFB Pokal prijkt het logo van Evonik op de Borussia Dortmund tenues. De linkermouw bevat het logo van subsponsor OPEL. In de nek op de achterzijde van het keeperstenue is het motto van de club verwerkt: ''Borussia Verbindet.'' Dit is namelijk het thema van de campagne rondom de lancering van de nieuwe Borussia Dortmund tenues. Op de achterzijde van het tenue staat in een boog ook de naam van de stad: DORTMUND. Het Borussia Dortmund keeperstenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn volledig rood.

Zoals alle Puma voetbalshirts zijn de Borussia Dortmund keepersshirts 2022-2023 uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Borussia Dortmund keepersshirt bestellen

Het Borussia Dortmund keepersshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het keepersshirt € 84,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De keepersbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Borussia Dortmund keepersshirt 2022-2023

 Borussia Dortmund keepersshirt 2022/2023