19 april 2021

Borussia Dortmund 4de voetbalshirt 2021

Borussia Dortmund en Puma hebben nu ook een 4e voetbalshirt gelanceerd! Dit opvallende tenues werd door het keurkorps van trainer Edin Terzic voor het eerst gedragen in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Werder Bremen en wordt bovendien in een aantal van de resterende Bundesliga wedstrijden gedragen. Daarnaast is het tenue beschikbaar in de FIFA Ultimate Team (FUT) mode van FIFA21. Puma is verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Borussia Dortmund 4e shirt. Het Duitse sportmerk is sinds de zomer van 2012 de kledingsponsor van ‘’Die Borussen.’’

Geïnspireerd door de Borussia Dortmund voetbalshirts van de jaren '90

Het nieuwe Borussia Dortmund 4e shirt 2021 is geïnspireerd door de flitsende Borussia Dortmund voetbalshirts van mid tot eind jaren ’90, welke gedragen werden door spelers als Michael Zorc, Karl-Heinz Riedle, Lars Ricken, Matthias Sammer, Julio Cesar, Knut Reinhardt, Stephane Chapuisat, Stefan Klos, Jörg Heinrich, Paul Lambert, Flemming Povlsen, Paulo Sousa, Heiko Herrlich en Günter Kutowski. Het doet namelijk denken aan de voetbalshirts waarin Dortmund in 1994-1995 kampioen van Duitsland werd. 

Voor deze designs was Nike nog verantwoordelijk. Het Amerikaanse sportmerk was van 1990 tot 2000 de kledingsponsor van Dortmund. De body van het Borussia Dortmund 4e shirt is overwegend zwart en bevat een all-over camouflage print. In deze print zijn op de voor- en achterkant verschillende clublegendes uit de jaren '90 verwerkt. De mouwen van het nieuwe Borussia Dortmund tenue hebben de iconische jaren ’90 tint fel geel/volt en bevatten bovendien een zwarte taping aan de bovenkant. De mouwen worden afgesloten door een band in het zwart/wit. Daarnaast is het tenue uitgerust met een subtiele toelopende kraag in deze kleuren. Een ander opvallend detail van het tenue is het Puma logo op de rechterborst. Dit betreft het Puma Sportswear logo, welke bestaat uit de Puma Cat en het woordmerk van het sportmerk. De rechterborst bevat de badge van de club en op het midden van het tenue prijkt sponsor 1&1. Het webhostingbedrijf is sinds de zomer van 2020 één van de shirtsponsors van Borussia Dortmund. Op de tenues die gedragen worden in de Bundesliga staat namelijk het logo van 1&1 en op de tenues in de DFB Pokal en Europa prijkt het logo van Evonik. Opel is sinds 2017 de mouwsponsor van de club en prijkt op dit Borussia Dortmund voetbalshirt ook weer op de linkermouw. De achterzijde van het tenue bevat aan de bovenkant de naam van de Duitse stad: DORTMUND. Ook de binnenkant van het voetbalshirt bevat nog een speciale leus: ''Jede Ära beginnt mit dem Willen ihrer Helden'' (Ieder tijdperk begin met de wil van de helden). 

Het Borussia Dortmund 4e shirt 2021 wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede Puma T7 taping in het geel. Op de broekjes staan ook weer het Puma Sportswear logo en het clublogo. De kousen van het nieuwe tenue zijn ook een combinatie van geel en zwart. Zoals alle tenues van Puma zijn ook deze voetbalshirts uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Borussia Dortmund 4e tenue 2021, welke gedragen wordt door spelers als Haaland, Sancho, Reus, Bellingham, Moukoko, Reyna, Dahoud, Can, Brandt en andere sterspelers. 

Borussia Dortmund 4e voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Borussia Dortmund 4e shirt kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijs van het replica voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check in de onderstaande webwinkels ook andere Borussia Dortmund tenues. Deze tenues kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt altijd in deze Borussia Dortmund fanshop

of deze SHOP!

Borussia Dortmund 4e shirt 2021

Borussia Dortmund 4e shirt 2021-2022