3 juli 2017

Borussia Dortmund 3e shirt 2017-2018

Het nieuwe Borussia Dortmund 3e shirt voor 2017-2018 is vandaag bekend gemaakt door de club en kledingsponsor PUMA. In dit nieuwe 3e shirt of alternatieve uitshirt speelt de club van trainer Peter Bosz vooral de uitwedstrijden in de DFB Pokal en een aantal wedstrijden in de Bundesliga en Champions League gedurende 2017-2018. Het nieuwe shirt werd gepresenteerd onder een speciale campagnenaam: ''HOW IS THIS FOR A CHANGE?'' Check hieronder alle details van het nieuwe shirt van ''Die Borussen.''

Grijs Borussia Dortmund 3e shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Borussia Dortmund 3e shirt voor 2017-2018 is geïnspireerd door de fashionindustrie en heeft daarmee wat weg van het gisteren gelanceerde Anderlecht uitshirt. Het voetbalshirt is namelijk grijs en heeft een wat melange achtige look. Buiten dat heeft het shirt een vrij straight design. Zo is het voetbalshirt uitgerust met een v-hals en loopt er over de schouders en mouwen een brede T7 strip. In deze brede witte strip is de Puma cat in het zwart verwerkt. Het logo van het Duitse sportmerk komt ook weer terug op de rechter borst. De linker borst van het nieuwe Borussia Dortmund tenue is uitgerust met het logo van de club. Boven dit logo staan twee sterren, welke verwijzen naar de acht kampioenschappen van de club. Wanneer een club drie keer kampioen is geworden in Duitsland krijgt het één ster, bij vijf kampioenschappen krijgt de club een twee ster en bij een eventuele tiende kampioenschap zou de club een derde ster krijgen. Evonik versiert al sinds 2007 het midden van de tricots van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Signal Iduna Park. Ook dit seizoen prijkt het logo van Evonik weer op het midden van het shirt. Het nieuwe 3e tenue van Borussia Dortmund wordt gecompleteerd door een wit broekje met aan de zijkanten een grijze strip en aan de onderkant een subtiele, zwarte lijn. De kousen van het nieuwe tenue zijn overwegend wit en bevatten aan de bovenkant een brede grijze band, waar een zwarte band doorheen loopt. Op de wedstrijdsokken staan ook de initialen van de club: BVB.

Het 3e tenue van Dortmund is uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het nieuwe shirt wordt vanaf nu gedragen door spelers als Aubameyang, Kagawa, Reus, Schurrle, Götze, Dembele, Pulisic, Bartra, Sahin en andere sterspelers. Eerder werd al het nieuwe thuisshirt gepresenteerd.

Borussia Dortmund shirt en tenue kopen

Het nieuwe Borussia Dortmund 3e shirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is € 79,95 voor volwassenen en € 69,95 voor KIDS. Het bijbehorende broekjes is € 39,95 en € 34,95 en de kousen hebben een prijs van €19,95. In deze online winkels kan je het shirt van Dortmund laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële Dortmund bedrukking gebruikt! Andere producten van de club kopen? Check het overzicht hiernaast of hieronder!

Scoor het Borussia Dortmund shirt en tenue in deze officiële SHOP!

of in deze SHOP!