24 november 2020

Bedrukking Bayern Munchen voetbalshirts 2020-2021

Bayern München draagt al jaren dezelfde bedrukking op de achterkant van de voetbalshirts. Waar de meeste clubs de stijl en kleur van de namen en nummers op de achterkant van de voetbalshirts veranderen, blijft men in München al jarenlang trouw aan dezelfde bedrukking. Dat geldt overigens niet voor het Bayern München Champions League voetbalshirt of 3e shirt van dit seizoen? Deze bevat namelijk een andere bedrukking dan op het thuisshirt en uitshirt. In dit artikel bespreken we hoe de verschillende Bayern München bedrukkingen eruit zien, welke alternatieven er zijn en waar je het Bayern München voetbalshirt met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of één van de spelers kunt bestellen.

Officiële Bayern München bedrukking 2020-2021

Sinds het seizoen 2015-2016 dragen de spelers van Bayern München al dezelfde bedrukking op het thuisshirt en uitshirt van de club. Op het thuisshirt is deze bedrukking wit en op het uitshirt is deze bedrukking dit jaar oranje. Deze bedrukking heeft een vrij standaard lettertype. De rugnummers op het thuisshirt zijn dit jaar wit en bevatten aan de onderkant het officiële logo. Ook de letters van de namen van de spelers zijn wit. In deze letters is niet het logo van de club van verwerkt. Wat wel opvalt aan de plaatsing van de namen en nummers van de spelers op de achterkant van de Bayern München tenues is dat deze anders staan dan op voetbalshirts van andere clubs. Op de voetbalshirts van de meeste clubs staan de namen van de spelers boven het rugnummer. Bij Bayern München en vele andere Bundesliga clubs is dit juist andersom. Hier staat de naam onder het rugnummer. De reden hiervoor is dat de naam van de stad (München) op de bovenzijde van de achterkant van de tenues staat. Op veel voetbalshirts van Duitse clubs staat de naam van de club of de hometown van de club op de bovenzijde van de achterkant. De namen en nummers op het Bayern München uitshirt 2020-2021 zijn geheel oranje.

Bayern München en adidas hebben dit seizoen voor het eerst in jaren een speciale bedrukking voor de Champions League voetbalshirts gelanceerd. Deze bedrukking heeft een wat modernere look. De uiteinden van de rugnummers zijn recht of diagonaal en door de rugnummers loopt een dunne lijn. Bovendien zijn de rugnummers voorzien van rondingen. Het logo aan de onderkant van het rugnummer op het Bayern München 3e shirt is monochroom. Dit betekent dat het logo geheel in stijl van de kleuren van het voetbalshirt en de bedrukking is: zwart/wit dus. De namen van de spelers hebben hetzelfde lettertype en ook de letters bevatten niet het logo van de club.

Badges

Tijdens de wedstrijden in de Bundesliga dragen de spelers van de ‘’Rekordmeister’’ de officiële Bundesliga kampioensbadge op de rechtermouw. Dit betreft een gouden badge ter ere van het Bundesliga kampioenschap van het seizoen 2019-2020. Deze badge heeft dezelfde stijl als de andere clubs in de competitie op de rechtermouw draagt, maar is dan goud en bevat het jaartal van het kampioenschap van afgelopen seizoen. Tijdens de wedstrijden in de Champions League dragen de spelers van Bayern München maar liefst drie verschillende badges op het tenue. Op de rechtermouw dragen de spelers de zogenaamde Starball badge. Dit is de badge van het Champions League, welke alle clubs in het toernooi dragen. Alle clubs die deelnemen aan het toernooi dragen op de andere mouw de officiële Respect badge, zo ook Bayern München. Op de andere mouw dragen de spelers bovendien de zogenaamde badge of honour. Dit is een navy blauwe badge met daarin een afbeelding van de cup met daarin het getal 6. De Duitse topclub heeft namelijk zes keer de Champions League of Europa Cup I gewonnen (1974, 1975, 1976, 2001, 2013, 2020) en mag daarom deze badge op het tenue dragen.

Bayern München voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Je kunt vanaf nu een Bayern München voetbalshirt met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers bestellen. De prijs van de officiële bedrukking ligt tussen de € 20,- en € 25,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van het voetbalshirt. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 84,95 en voor kinderen € 70,-. Een alternatief voor de officiële bedrukking is de Fan Style printing. Deze bedrukking is in kleur, font en stijl identiek aan de officiële bedrukking, maar bevat niet het logo van de club. De verschillende badges bestel je vanaf een prijs van € 5,-! Check de verschillende opties in de onderstaande winkels!

Bestel je Bayern München voetbalshirt met officiële bedrukking in de Bayern Mïunchen fanshop

of bestel een losse bedrukking via deze pagina! 

Bedrukking Bayern München 3e voetbalshirt 2020-2021

Bundesliga kampioensbadge

Champions League Badges Bayern München