Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!

Bayern München en adidas hebben het nieuwe Bayern München thuisshirt 2024-2025 officieel gepresenteerd met het motto: ‘’ Auf geht’s Ihr Roten – die Magie von Triple-Red!’’ De magie van rood dus! De supporters van de club regelden een aantal jaar geleden dat het tenue geheel rood moest zijn. Dit werd dan ook in de statuten van de club opgenomen en hieraan is dit jaar goed gehoor gegeven, maar daarover straks meer. In het tenue speelt FC Bayern de Champions League, Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden in de Allianz Arena gedurende het seizoen 2024-2025!

Rood = passie, emotie en drama!

Uiteraard heeft het Bayern München voetbalshirt dit jaar een symbolische betekenis. Het voetbalshirt staat namelijk symbool voor de hartslag en passie die van de spelers en de supporters op tribunes voorafgaande en tijdens de wedstrijden! Voor het eerst in de geschiedenis van de club bevat het Bayern München thuisshirt 2024-2025 drie verschillende tinten rood. De kleur rood is voor FC Bayern München meer dan alleen een kleur. Deze verschillende tinten rood staan namelijk symbool voor de identiteit, emotie en het drama van de wedstrijden! Met drama wordt natuurlijk de emotie en mentaliteit van de spelers bedoeld. Alsof het nog niet genoeg is, staan de kleuren ook nog eens symbool voor de treble van de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League, die de club meerdere keren op haar naam geschreven heeft.

Tot zover de symboliek van het nieuwe Bayern München thuisshirt, het voetbalshirt is rood en wordt gekenmerkt door de verticale banen in twee andere tinten rood. De banen hebben de vorm van bliksemschichten en hierin kleine diamanten verwerkt, die natuurlijk een verwijzing zijn naar de diamanten uit het clublogo en de diamanten uit de vlag van de provincie Beieren. De diamanten voegen niet alleen wat extra club DNA toe aan het voetbalshirt, maar zijn ook de verpersoonlijking van de magische voetbalmomenten in de Allianz Arena. Alle details op het voetbalshirt zijn zwart. Het Bayern München thuisshirt is uitgerust met een brede v-hals met aan de achterkant een zwarte lijn. Ook de trademark strepen van adidas op de schouders zijn zwart en hetzelfde geldt voor alle logo’s op het tenue. De rechterborst bevat het adidas logo en de linkerborst het clublogo, inclusief de vijf kampioenssterren. Op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van hoofdsponsor TELEKOM. Uiteraard bevat het tenue ook weer de gebruikelijke details. In de nek op de achterzijde staat weer het motto van de club: ‘’MIA SAN MIA’’ (Wij zijn wie we zijn) en daaronder de naam van de club.

Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een fel rood voetbalbroekje. Op het short ontbreken de adidas strepen. In plaats hiervan staat er een golf op de zijkanten. Deze loopt als het ware door van het voetbalshirt en is kenmerkend voor het adidas TRIO 24 template. De logo’s van de club en adidas op het short zijn zwart. De sokken zijn ook zwart en bevatten ter hoogte van de kuiten een graphic print van diamanten. Op de voorkant van de sokken staat weer het motto van de club met het logo van adidas. Op de sokken ontbreken dus ook de adidas strepen.

Extra details

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady en Heat.RDY. De replica voetbalshirts bevatten de adidas AeroReady en de authentic voetbalshirts de adidas Heat.RDY technologie. Beide technologieën zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic shirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) hebben alleen extra ventilatiezones en vallen meer getailleerd.
  • Pasvorm; Authentic - SlimFit, Replica - Normaal 

Bayern München voetbalshirt bestellen

Het adidas Bayern München thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen. De prijzen zijn hetzelfde als vorig seizoen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) zijn de shirts € 74,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 40,- en de sokken zijn € 23,-! In de onderstaande winkels kun je de Bayern München tenues ook laten bedrukken met de officiële bedrukking.  

Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!
Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!
Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!
Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!
Bayern München thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door de magie van rood!