Bayern München retro Icons voetbalshirts jaren '90

Als onderdeel van de Icon collectie hebben adidas en Bayern München een remake van het Bayern München uitshirt van de periode 1993-1996 gelanceerd. Het Bayern München Icon voetbalshirt ziet er niet exact uit als het uitshirt dertig jaar geleden, maar is qua kleur en subtiele details wel hetzelfde. Dit retro voetbalshirt is onderdeel van de adidas Icons collectie. Deze collectie bevat van twaalf teams waarvan adidas kledingsponsor is een speciaal retro voetbalshirt en trainingspak. Het icon voetbalshirt wordt door Bayern München niet gedragen tijdens één van de resterende wedstrijden dit seizoen, maar misschien wel in de warming-up ter voorbereiding op de wedstrijden. We zullen zien!

FC Bayern München retro uitshirt 1993-1996

Het FC Bayern München Icon retro voetbalshirt is qua kleur exact hetzelfde als het Bayern München uitshirt 1993-1996. Ook in de jaren '90 was adidas al kledingsponsor van de ''Redkordmeister''. Deze functie vervult het Duitse sportmerk al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw. Het grootste succes van de club uit Zuid Duitsland in deze periode was het kampioenschap van 1994, waardoor Bayern München tijdens het seizoen 1994-1995 in de Champions League aan mocht treden. In de halve finale van het toernooi werden de Duitsers uitgeschakeld door Ajax, dat in de finale AC Milan zou verslaan. Bij Bayern München speelden destijds spelers als Kuffour, Babbel, Ziege, Scholl, Nerlinger, Schupp en Zickler. Het uitshirt of 3e voetbalshirt van Bayern München in deze periode was geel met een design van diagonale zwarte en groene banen van de rechter schouder naar de linker onderkant van het voetbalshirt. Deze drie diagonale blokken werden destijds gebruikt als adidas trademark strepen en keren ook weer op het icon voetbalshirt van FC Bayern München terug, zij het op de zijkanten. Verder heeft het Icon voetbalshirt ongeveer hetzelfde design als het uitshirt van dertig jaar geleden, waarbij alleen het logo van de shirtsponsor van destijds (OPEL) ontbreekt. Het voetbalshirt bevat namelijk de iconische adidas EQT collar. Deze kraag (een combinatie tussen een V-hals en opstaande kraag werd door het Duitse sportmerk in de jaren '90 veelvuldig gebruikt in de voetbalshirts. Het logo van adidas en FC Bayern München staan centraal op de borst. Het logo van adidas betreft overigens het oude adidas performance logo en dus niet het nieuwe 3BAR logo. Het 3BAR logo wordt vanaf het seizoen 2023-2024 op alle nieuwe voetbalshirts gebruikt. Het oude adidas logo stond ook al op de voetbalshirts van de jaren '90. Het tenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met dunne glimmende retro banen en op de zijkanten de zwart/gele retro blokken.

FC Bayern München keepersshirt jaren '90

De adidas FC Bayern München Icon collectie bevat ook nog een speciaal retro keepersshirt. Dit keepersshirt is ook geïnspireerd door het Bayern München keepersshirt van de jaren '90, welke onder andere door Olivier Kahn gedragen werd. Dit keepersshirt wordt gekenmerkt door de rode blokken over de body en de gele blokken op de zijkanten en de mouwen. De blokken worden omringd door zwarte lijnen, wat ook de kleur is van de adidas strepen op de schouders en mouwen. Ook op de borst van het keepersshirt staan de logo's van adidas en de Duitse kampioen centraal.

De Bayern München x adidas retro collectie bevat ook nog een retro trainingspak, welke dezelfde kleurencombinatie heeft als het voetbalshirt. Het retro trainingsjack is zwart met groene (EQT Green) mouwen en zwarte en gele blokken op de mouwen. Het trainingsjack heeft een gele rits tot de borst met daaronder de logo's van de club en adi. De trainingsbroek heeft dezelfde kleurencombinatie en bevat is gemaakt van dezelfde stof als het trainingsjack. Dit betreft een geweven stof, die ook weer iconisch is voor de jaren '90.

De FC Bayern München retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). Het voetbalshirt is € 80,-, het keepersshirt € 120,- en hetzelfde geldt voor het retro trainingsjack. Check ook andere Bayern München kleding in deze winkels. Directe levering!

Bestel de FC Bayern München ICONS collectie direct in de officiële adidas SHOP! 

Bayern München retro voetbalshirts jaren '90

Bayern München retro voetbalshirts jaren '90