10 januari 2019

Arsenal wordt vijfde premium club van adidas

In januari is het wat rustiger als het om releases van nieuwe voetbalshirts gaat. Gelukkig is er genoeg ander nieuws en vandaag hebben we weer zo’n nieuwtje in de categorie ‘’overige.’’ Het is al weer een aantal maanden bekend dat adidas vanaf komende zomer kledingsponsor wordt van Arsenal. Beide partijen tekenden een langdurig contract. Vandaag werd bekend dat The Gunners van adidas ook de status aparte krijgen. De club wordt door het Duitse sportmerk gezien als premium team. Gevolg is dat Arsenal een speciale behandeling krijgt van adidas. Ook Bayern München, Manchester United, Real Madrid en Juventus zijn premium teams in het portfolio van adidas.

Buiten dat het Duitse sportmerk Arsenal voor een groot bedrag sponsort en de tenues en trainingskleding verzorgt, betekent het premium partnership ook dat het Duitse sportmerk een aantal special edition voetbalshirts in de contractperiode gaat lanceren. Één van die special edition voetbalshirts is het digitale 4 shirt of het FIFA 20 EA Sports adidas voetbalshirt. In december lanceerde adidas deze ook voor de andere premium clubs en eind 2019 doet het merk dat weer. Een ander special edition shirt dat adi voor Arsenal gaat uitbrengen is een retro voetbalshirt van adidas Originals. Op deze shirts zal niet het performance logo van adidas staan, maar de trefoil, het adi Originals logo. Het is zomaar mogelijk dat het merk precies hetzelfde retro shirt lanceert als Arsenal droeg van 1986 tot 1994. Ook toen verzorgde adidas de voetbalshirts voor Arsenal. Voor de premium clubs lanceert adidas ook komend seizoen weer een speciaal 3e shirt! Wil je meer weten over het contract tussen adidas en Arsenal? Check snel ons blog daarover!

In Nederland is adidas ook kledingsponsor van Ajax en Feyenoord. De Nederlandse topclubs zijn geen premium partners van adidas en ontvangen komend seizoen dus ook geen special edition voetbalshirt zoals een EA Sports shirt, een 3e shirt of adidas Originals retro shirt. Helaas, wat ons betreft!

Ben je op zoek naar het nieuwste Arsenal voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze SHOP!