Arsenal warming-up shirt en trainingsjack eerbetoon aan Ian Wright

Een nieuwe collectie van Arsenal en adidas! De pré match collectie van ‘’The Gunners’’ is een eerbetoon aan voormalig sterspeler Ian Wright! De Engelse voetballer speelde van 1991 tot 1998 voor Arsenal 221 wedstrijden, waarin hij maar liefst 128 doelpunten maakte. Met Arsenal won ‘’FIRE’’ de Premier League in 1998, de FA Cup in 1998 en 1993, de League Cup in 1993 en de Europa Cup II! Waarschijnlijk dragen de spelers van Arsenal het speciale Ian Wright warming-up shirt en trainingsjack in de voorbereiding op één van de komende wedstrijden tegen Wolverhampton Wanderers (2 december), Luton Town (5 december), Aston Villa (9 december) en PSV (12 december).

Ian Wright, die in de jaren ’90 ook een succesvol spitsenduo vormde met Dennis Bergkamp, heeft zelf ook inspraak gehad in het design van het warming-up shirt en trainingsjack. Dit heeft geleid tot een fantasierijke collectie, waarbij gebruik is gemaakt van hand getekende illustratie effecten met verschillende geometrische vormen, geïnspireerd door zijn persoonlijkheid, zijn leven, de mensen die dichtbij hem staan  en de favoriete herinneringen uit zijn carrière. Het trainingsjack en trainingsshirt bevatten bijvoorbeeld een silhouet van David Seaman, destijds de keeper van Arsenal, maar ook het rugnummer van Wright (8) en een hartje met de tekst (I Love The Lads), geïnspireerd door een T-Shirt die Wright liet zien na het scoren van een doelpunt. Op de borst van het warming-up shirt en trainingsjack staan de logo’s van adidas en Arsenal in het goud/zwart en op het midden prijkt het logo van hoofdsponsor Emirates Fly Better. Het trainingsjack betreft een jack dat aan twee kanten gedragen kan worden. De ene kant is zwart en de andere kant bevat de all-over graphic print.

Uiteraard hebben we ook een reactie van de hoofdrolspeler zelf: ‘’Toen ik afgelopen maand zestig werd, heb ik veel nagedacht over het verleden, mijn tijd bij Arsenal en de bijzonder mensen waarmee ik samengewerkt heb. Het is dus heel speciaal om met Adidas en Arsenal een collectie te lanceren die mijn grootste carrièremomenten vertegenwoordigt. Ik hoop dat mensen dezelfde liefde voor deze collectie voelen als ik.’’

Ook Igo Turner, design director bij adidas, reageert: ‘’Ian heeft een enorm succesvolle carrière gehad bij Arsenal, met veel herinneringen en momenten. Ter ere van zijn zestigste verjaardag wilden een aantal van die momenten vastleggen met innovatieve, handgetekende illustraties. Deze collectie belichaamt perfect de stijl van Ian. Het zwart/witte patchwork-effect is geïnspireerd door zijn stijl in de jaren ’90. De gouden details in de collectie verwijzen naar het winnen van de Gouden Schoen in 1992 en natuurlijk ook zijn gouden tand.’’

Arsenal Ian Wright collectie bestellen

Het Arsenal Ian Wright warming-up shirt en trainingsjack kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het warming-up shirt € 70,- en het trainingsjack € 120,-. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het warming-up shirt € 60,- en het trainingsjack € 100,-. 

Arsenal warming-up shirt en trainingsjack eerbetoon aan Ian Wright
Arsenal warming-up shirt en trainingsjack eerbetoon aan Ian Wright
Arsenal warming-up shirt en trainingsjack eerbetoon aan Ian Wright
Arsenal warming-up shirt en trainingsjack eerbetoon aan Ian Wright