20 januari 2022

Arsenal warming-up shirt 2022 eerbetoon aan Piccadilly lijn

Arsenal draagt de komende maanden een erg opvallend warming-up shirt! Vandaag lanceerde de club in samenwerking met adidas en Transport for London (TfL) de nieuwe trainingslijn voor de tweede seizoenshelft van 2021-2022. Dit warming-up shirt wordt door het team van trainer Mikel Arteta gedragen tijdens de warming-up ter voorbereiding op de Premier League wedstrijden van januari tot mei 2022. De nieuwe trainingslijn van ''The Gunners'' bevat ook het zwarte Arsenal trainingspak.

Arsenal warming-up shirt in teken van Arsenal metro station

De samenwerking tussen Arsenal en TfL komt niet zomaar uit de lucht vallen. Arsenal is namelijk de enige voetbalclub, waarnaar een metrostation is vernoemd. In 1932 werd de naam van metrostation Gillespie Road omgedoopt tot Arsenal. Dit was een idee van de visionaire manager van destijds, Herbert Chapman. Zijn bekende woorden zijn: ''Whoever heard of Gillespie Road. It is Arsenal around here!'' Dit idee kwam al in 1913 bij Chapman op, nadat hij als manager van Leeds City op bezoek ging bij het pas gedegradeerde Arsenal op bezoek ging. Uiteindelijk kosste het jaren voordat de verandering werd doorgevoerd. Op 31 oktobner 1932 was de naamsverandering een feit en sindsdien is Arsenal onderdeel van de London Underground

Het Arsenal warming-up shirt 2022 bevat een all-over print, die overeenkomt met de print van de stoeltjes/ moquette op de metro's van de Piccadilly lijn die door het Arsenal metrostation rijden. In deze print komt het Underground logo van Londen terug als ook een silhouet van het metrostation. Het warming-up shirt is verder uitgerust met een blauwe ronde hals. Op de rechterborst prijkt het adidas logo in het wit en de andere borst bevat de badge van de club in het blauw/wit. Dit betreft een monochrome badge. Deze heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het warming-up shirt. Op het midden van het Arsenal pré match top staat het logo van sponsor Emirates, Fly Better in het wit.

Warren MacDonald, Area manager van Arsenal station reageert: ''Het is fantastisch dat adidas en Arsenal de handen ineen geslagen hebben om samen met Transport for London deze pré match collectie te lanceren als eerbetoon aan het station en de Piccadilly lijn. Het Arsenal station heeft al meer dan 90 jaar een innige band met de club en er gaat niets boven de sfeer en opwinding van een wedstrijddag. Ik kijk er naar uit om de fans door het station te zien lopen met deze opvallende nieuwe warming-up collectie.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe collectie, welke ook een bodywarmer en een sweater bevat.

Arsenal warming-up collectie 2022 bestellen

Het adidas Arsenal warming-up shirt 2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is € 64,95 en is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Check ook nog meer Arsenal trainingskleding in deze winkels. Directe levering!

Bestel deze vette Arsenal collectie direct in de adidas winkel! 

of deze fanshop!

of deze SHOP

adidas Arsenal warming-up shirt 2022