Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!

Het Arsenal uitshirt 2024-2025 is officieel gepresenteerd door adidas en de Londense club! Bij de lancering is ook het Brits-Afrikaanse modemerk Labrum London betrokken en dat heeft alles te maken met de inspiratiebron van het nieuwe tenue. In het uitshirt speelt het team van trainer Mikel Arteta de uitwedstrijden in de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup gedurende het seizoen 2024-2025. Bovendien wordt het tenue door het vrouwenteam en alle jeugdelftallen gedragen. Eerder lanceerden de club en adidas al het Arsenal thuisshirt 2024-2025.

Pan Afrikaanse kleuren met creatieve accenten!

Het Arsenal uitshirt 2024-2025 viert de connectie met de Afrikaanse supporters over de hele wereld! Het tenue bevat de pan-Afrikaanse kleuren zwart, rood en groen in combinatie met een speciaal zigzag patroon! De kleuren en culturele kenmerken creëren een kunstwerk van de band tussen de Afrikaanse diaspora in Londen en daarbuiten! Het shirt verdedigt het rijke culture erfgoed binnen het team en de achterban!

Het Arsenal uitshirt is overwegend zwart en de adidas strepen op de schouders zijn groen/rood/groen. Deze kleuren komen ook terug in het diagonale gedeelte van de v-hals. Het logo van adidas op de rechterborst is groen en het kanon uit het clublogo, die ook op het thuisshirt staat, is rood. Een speciaal Afrikaans patroon van zwarte en witte zigzag lijnen, dat ontworpen is door Labrum London oprichter Foday Dumbuya, bevindt zich in een vlak ter hoogte van de oksels en op de zijkanten. Deze twee vlakken zijn iconisch voor het adidas TIRO24 template, het template dat adidas dit seizoen voor alle tenues gebruikt. Op het midden van het uitshirt staat sponsor Emirates Fly Better in het wit en de linkermouw bevat het logo van VISIT RWANDA. Het Arsenal uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Op het short ontbreken dit jaar de adidas strepen. In plaats daarvan loopt het graphic patroon van de zijkanten van het shirt door over de zijkanten van het broekje. De logo’s van adidas en de club hebben dezelfde kleur als op het uitshirt. De wedstrijdsokken van het uittenue zijn zwart met in het groen de initialen van de club (AFC) en in het rood het adidas logo.

Foday Dumbuya, oprichter van Labrum London, reageert (uiteraard) enthousiast op het uittenue: ‘’Als immigrant van de tweede generatie die opgroeide in Londen, heb ik een aantal fantastische Arsenal spelers met een Afrikaanse roots zien spelen. Deze spelers waren geweldige rolmodellen voor mij, die het spel op een prachtige manier speelden, maar ook de bredere gemeenschap vertegenwoordigden! Arsenal heeft als club zo’n sterke band met de Afrikaanse gemeenschap. Ik ben dan ook trots dat ik samen met hen dit uitshirt ontworpen heb.

Arsenal uitshirt bestellen

Het adidas Arsenal uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels!  Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica shirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen is het shirt € 79,95. De wedstrijdbroekjes scoor je vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 23,-! In deze winkels kun je het Arsenal tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen! 

Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!
Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!
Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!
Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!
Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!
Arsenal uitshirt 2024-2025 viert Afrikaanse connectie!