Arsenal uitshirt 2023-2024

Het nieuwe Arsenal uitshirt 2023-2024 is vandaag door de Londense voetbalclub en kledingsponsor adidas gelanceerd tijdens het trainingskamp in Verenigde Staten, de zogenaamde US TOUR, met met motto ''ISLINGTON FM!'' Dat motto heeft alles te maken met het thema van het nieuwe voetbalshirt van The Gunners. In dit voetbalshirt speelt het team van Mikel Arteta de Champions League, FA Cup, League Cup en Premier League wedstrijden gedurende het seizoen 2023-2024. Tijdens een aantal uitwedstrijden draagt de club overigens het groene uitshirt. Dit voetbalshirt wordt niet door het vrouwenteam van Arsenal gedragen. In augustus wordt er een speciaal custom made uitshirt voor het damesteam gepresenteerd. Eerder werd al het Arsenal thuisshirt 2023-2024 gepresenteerd. 

Geïnspireerd door het district Islington en een eerbetoon aan de supporters

Het Arsenal uitshirt 2023-2024 lijkt op het eerste gezicht op een tennisbal, maar dat vormt niet de inspiratie van het voetbalshirt. Het nieuwe Arsenal uitshirt 2023-2024 is geïnspireerd door het district Islington in Londen. Dit is het district waarin het Emirates Stadium gevestigd is en eerder ook al Highbury, waarin ''The Gunners'' van 1913 tot 2006 haar thuiswedstrijden speelde. Het Arsenal uitshirt heeft een patroon van zwarte en fel gele golven, geïnspireerd door de kaart van het district Islington. Daarnaast verwijst het patroon op het nieuwe Arsenal uitshirt de reizen die de supporters maken van Islington naar de uitwedstrijden van de Londense voetbalclub. Met andere woorden: dit Arsenal voetbalshirt is speciaal voor de supporters die de club altijd en overal met passie volgen! 

Tussen de golven op het Arsenal uittenue bevindt zich ook een design van kleine grijze cirkels. De grijze accenten komen ook terug in de ronde hals en in de band aan de onderkant van de mouwen. Hier bevindt zich ook een blauwe lijn. Ook de taping op de zijkanten van het tenue zijn lichtblauw en hetzelfde geldt voor de lijnen rondom de hals. Alle logo's op het tenue zijn ook lichtblauw. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo. Dit logo wordt ook wel het 3BAR logo genoemd en bestaat alleen nog maar uit drie diagonale blokken. Dit logo wordt door het Duitse sportmerk vanaf dit seizoen op alle tenues gebruikt. De linkerborst bevat het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: geel/blauw. De logo's van Emirates Fly Better (midden) en VISIT Rwanda (linkermouw) zijn blauw.

Het Arsenal uittenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan weerszijden fel gele adidas strepen. De achterkant van de onderkant van het short is uitgerust met een lichtblauwe band en dit is ook de kleur van de logo's van de club en adidas. De kousen zijn fel geel en bevatten ook dezelfde golven als op het uitshirt. Op de kousen staan de initialen van de club in het lichtblauw.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologieën: De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica voetbalshirts de AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en zijn lichter.
  • Pasvorm: Authentic - Slimfit, Replica - Normaal. 

Arsenal uitshirt bestellen

Het Arsenal uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu  bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 74,95. De authentic voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en zijn € 149,95. In deze winkels kun je de tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen tijdens de wedstrijden in de competitie.

Arsenal uitshirt 2023-2024
Arsenal uitshirt 2023-2024
Arsenal uitshirt 2023-2024
Arsenal uitshirt 2023-2024