2 december 2021

Arsenal Teamgeist trainingsshirt 2021-2022

Trowbacktime bij adidas! Geheel in de tijdsgeests van vijftien jaar geleden heeft het Duitse sportmerk een Teamgeist collectie gepresenteerd voor de grote clubs waarvan het kledingsponsor is. De Teamgeist collectie van Arsenal bestaat uit een voetbalshirt, trainingsjacks, trainingsbroek, sweater, t-shirt en een cap. Deze items worden niet door de spelers gedragen, maar zijn alleen een toevoeging op de collectie van het seizoen 2021-2022.

Arsenal Teamgeist collectie 2021-2022

De echte kenners zijn bekend met het Teamgeist template van adidas. Dit template gebruikte het Duitse spormerk in het seizoen 2006-2007 (vijftien jaar geleden) als basis voor de voetbalshirts en trainingskleding van de clubs waarvan het in dat seizoen kledingsponsor was. Arsenal stond in deze periode nog onder contract van Nike. Adidas is namelijk pas sinds 2019 weer kledingsponsor van The Gunners. De kleur van het Arsenal Teamgeist voetbalshirt is wel geïnspireerd door een iconisch voetbalshirt van Nike, namelijk het tenue van 2005-2006. Dit was het laatste seizoen waarin Arsenal op Highbury speelde en ook nog eens de finale van de Champions League haalde. Het is ook het laatste seizoen waarin Dennis Bergkamp voor de Londenaren uitkwam. Andere spelers van dit sterrenensemble waren Robin van Persie, Thierry Henry, Ljungberg, Fabregas, Hleb, Pires, Cole, Campbell en Lehmann. In de finale van de Champions League was Barcelona overigens met 2-1 te sterk in het Stade de France in Saint-Denis. Arsenal droeg destijds een bordeaux rood voetbalshirt met gouden details. Dit zijn precies de kleuren van de Arsenal adidas Teamgeist collectie. Het voetbalshirt/trainingsshirt is bordeaux rood met op verschillende plekken gouden details. Alle golven, die kenmerkend zijn voor het Teamgeist template, zijn namelijk goud. Deze bevinden zich rondom de hals en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Ook de adidas strepen op de schouders en de band aan de onderkant van de mouwen zijn goud. Wat ook typisch is voor het Teamgeist template zijn de dunne verticale pinstripes die in het materiaal van het shirt zijn verwerkt, alsook de ronde hals met opstaande kraag. Het adidas logo prijkt in het goud op het midden van de borst en de linkerborst bevat de badge van de club. Op de linkermouw van het trainingsshirt staat het Teamgeist trademark logo.

Het Arsenal Teamgeist trainingsjack heeft dezelfde kleuren als het voetbalshirt. Deze is ook bordeaux rood met gouden golven. De adidas strepen bevinden zich op het trainingsjack aan de onderkant van de mouwen. De mouwen bevatten bovendien aan de onderkant duimgaten, voor een betere pasvorm. Op het jack staan de logo's van Arsenal en adidas respectievelijk op de linker- en rechterborst. Het jack bevat verder een doorlopende rits en is ook uitgerust met twee zakken. Dit jack kan gecombineerd worden met een trainingsbroek in dezelfde kleurencombinatie. Zowel het jack als de broek zijn gemaakt van een woven polyester. Dit is een ruwer polyester, welke hetzelfde materiaal is als die van het presentatiepak. Deze stof is niet direct geschikt om in te trainen/sporten, maar meer om op straat de dragen. De collectie bevat verder een sweater en een t-shirt in dezelfde kleuren als het voetbalshirt en het trainingspak. De Arsenal Teamgeist cap is ook een combinatie van bordeaux rood en goud.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Arsenal Teamgeist collectie. De collectie is ook in samenwerking met het Japanse magazine Shukyu ontwikkeld. De afbeeldingen hieronder zijn dan ook afkomstig vanuit het Japanse magazine.

Arsenal Teamgeist collectie bestellen

De adidas Arsenal Teamgeist collectie 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De collectie is alleen voor volwassenen beschikbaar, namelijk in de maten S, M, L, XL en XXL. Het voetbalshirt is € 74,95, het trainingsjack € 89,95, de sweater € 69,95, het t-shirt € 54,95 en de cap is € 39,95. Check ook andere Arsenal items in de onderstaande winkels.

Bestel deze limited edition Arsenal collectie direct in de adidas SHOP

of deze webshop! 

Arsenal Teamgeist trainingsshirt 2021-2022

Arsenal Teamgeist trainingspak 2021-2022

Arsenal Teamgeist t-shirt 2021-2022