23 augustus 2016

Ajax Cape Town voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe shirts van Ajax Cape Town zijn afgelopen weekend ook officieel gelanceerd door de Zuid Afrikaanse club en kledingsponsor Adidas. In deze shirts speelt Ajax Cape Town de Premier Soccer League of de ABSA Premiership wedstrijden gedurende 2016-2017. Thuishaven van Ajax Cape Town is het Groenpuntstadion in Kaapstad, welke capaciteit biedt aan 68.000 bezoekers. De Zuid Afrikaanse club eindigde afgelopen seizoen op een tiende plek in de competitie, waardoor het komend seizoen opnieuw op het hoogste niveau speelt. Adidas is de kledingsponsor van de club. Dit is ook bij Ajax het geval. Bovendien hebben de nieuwe shirts van Ajax Cape Town hetzelfde design als de shirts van de Amsterdammers. Ajax Cape Town heeft echter wel een andere hoofdsponsor dan de club uit onze hoofdstad. We bespreken de designs kort hieronder.

Ajax Cape Town thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Ajax Cape Town thuisshirt voor 2016-2017 wordt gekenmerkt door het brede rode verticale vlak over het midden van het shirt. Verder is het shirt aan weerszijden wit. Bovendien is het nieuwe Ajax Cape Town voetbalshirt uitgerust met een v-hals met aan de binnenkant een witte en zwarte baan. De bies aan de onderkant van de mouwen bevatten een subtiele rode strip en de zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met drie Adidas strepen in het rood. Op de borst prijken de logo's van Adidas en Ajax Cape Town. Waar boven het logo van Ajax drie sterren staan ter ere van de 33 kampioenschappen, zijn deze natuurlijk niet op het shirt van Ajax Cape Town te vinden. De club uit Kaapstad werd sinds de oprichting in 1999 nog nooit kampioen van Zuid Afrika. Het midden van het shirt is uitgerust met het logo van hoofdsponsor HUAWEI. HUAWEI is wel één van de sponsoren van Ajax, maar niet de hoofdsponsor. Bij Ajax vervult Ziggo deze functie. Het nieuwe thuistenue van Ajax Cape Town wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode Adidas strepen. De kousen zijn wit met ook weer rode tinten.

Ajax Cape Town uit shirt en tenue 2016-2017

Het Ajax Cape Town uitshirt voor 2016-2017 is evenals het uitshirt van de Amsterdammers overwegend donker grijs, waarbij de mouwen een lichtere tint hebben. Bovendien bevat het shirt baby blauwe tinten in de Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Het uitshirt is bovendien uitgerust met een ronde hals. Een logisch verschil met het uitshirt van de Amsterdammers is dat dit shirt geen print van de Andreas kruizen over het shirt bevat. Bij Ajax zijn deze drie kruizen een verwijzing naar de stad Amsterdam. Ook op de voorkant van dit tenue prijken de logo's van de club, Adidas en HUAWEI. Het nieuwe tenue van de club uit Zuid Afrika wordt gecompleteerd door een donker voetbalbroekje met aan de zijkanten licht blauwe trademark strepen. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Ajax Cape Town voetbalshirts voor 2016-2017. Deze tenues zijn door Adidas uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal presteren.

Ajax Cape Town voetbalshirt kopen

Het nieuwe voetbalshirt van Ajax Cape Town kan je vooralsnog alleen kopen in de clubshop van de Zuid Afrikaanse club uit Kaapstad. Ben je op zoek naar het shirt van de Amsterdammers? Check dan de exclusieve shop hieronder. In deze shop kan je het voetbalshirt van de Amsterdammers laten voorzien van een eigen naam en nummer! 

Koop het nieuwste Ajax shirt exclusief in deze SHOP!


Ajax -cape -town -voetbalshirt -2016-2017

Ajax -cape -town -uitshirt -2016-2017

Gerelateerd nieuws