12 mei 2022

adidas Originals Manchester United voetbalshirts 1990-1992

Adidas en Manchester United hebben onder het label van adidas Originals een nieuwe collectie gelanceerd, geïnspireerd door de voetbalshirts van de periode 1990-1992. Adidas was van 1980 tot 1992 ook de kledingsponsor van the Mancunians en is dat weer sinds 2015. Waar momenteel het adidas performance logo op de tenues staat, stond in de jaren '80 en begin jaren '90 de trefoil van het Duitse sportmerk op de tenues. De trefoil fungeert momenteel als het adidas Originals logo en staat dus ook de adidas Originals Manchester United voetbalshirts 1990-1992.

Bij Manchester United, dat onder leiding stond van Alex Ferguson, speelden in deze periode sterren als Ryan Giggs, Paul Ince, Mark Hughes, Peter Schmeichel, Denis Irwin, Steve Bruce en Gary Pallister. In de periode 1990-1992 werd de bodem gelegd voor de successen in de jaren erna. In 1991 eindigde Manchester United nog als zesde en in 1992 als tweede. Zowel in 1993 als in 1994 werd Manchester United we kampioen. In 1992 won United wel de League Cup. In de finale won Manchester United met 1-0 van Nottingham Forest door een doelpunt van Brian McClair.

Het adidas Originals Manchester United voetbalshirt 1990-1992 ziet er exact hetzelfde uit als het voetbalshirt van dertig jaar geleden. Het voetbalshirt is overwegend rood en bevat een all-over print van verticale zigzag strepen. Verder wordt het tenue gekenmerkt door een overlappende, witte V-hals met een speciaal patroon van rode en zwarte blokken. Dit patroon komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst is de adidas trefoil geborduurd en de linkerborst bevat de badge van de club. Op het midden van het adidas Originals Manchester United voetbalshirt staat het logo van SHARP. Het Japanse elektronica bedrijf was vanaf 1982 tot 2000 de shirtsponsor van Manchester United.

De collectie bevat ook een remake van het Manchester United keepersshirt van 1990-1992. De basiskleur van dit keepersshirt is groen en verder bevat het ook een design van zigzag strepen in het zwart en groen. Het keeperstenue bevat verder een gevouwen kraag met een patroon van groene en zwarte blokken. De logo's van de club, adidas Originals en SHARP staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. De collectie bevat verder nog een retro trainingsjack, trainingsbroek, t-shirts en shorts.

Inigo Turner, design director bij adidas, reageert op de nieuwe adidas Originals Manchester United collectie: ''De kleding en beelden van de nieuwe collectie leggen perfect de essentie van de vroege jaren '90 vast, een echt gouden tijdperk voor de club. We zijn diep in de archieven gedoken en haalden inspiratie uit de catalogi en tijdschriften uit die jaren met dezelfde unieke esthetiek en sfeer. Onze samenwerking met de club gaat ver terug, dus wilden we van de gelegenheid gebruik maken om die historie weer te doen herleven en een klein stukje van de collectie van destijds naar het nu te brengen. Deze retro collectie viert de cultuur en de sfeer van begin jaren '90.''

De nieuwe adidas Originals Manchester United retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 99,95. De t-shirts zijn € 32,95 en de sweaters en jacks € 89,95. Check ook andere Manchester United producten in deze winkels. Directe levering!

Bestel deze adidas Originals Manchester United collectie exclusief in de adidas SHOP

of deze winkel! 

 

adidas Originals Manchester United voetbalshirt 1992

adidas Originals Manchester United keepersshirt 992

Manchester United adidas Originals trainingsjack 1992