1 oktober 2015

adidas Originals Manchester United retro voetbalshirts 1985

Adidas Originals en Manchester United hebben een fantastisch nieuwe collectie retro shirts en jacks gelanceerd. Deze gehele nieuwe lijn is gebaseerd op de voetbalshirts en trainingskleding van Manchester United uit het seizoen 1984-1985. Manchester United werd dit seizoen vierde op het hoogste niveau in Engeland, maar won wel de felbegeerde FA Cup door in de finale op Wembley Everton met 1-0 te verslaan. Nadat na reguliere speeltijd de brilstand nog op het scorebord stond, moest er verlengd worden. Manchester United speelde op dat moment al met tien man, omdat Moran in de 78ste minuut door scheidsrechter Willis van het veld gestuurd was. In de 110de minuut vond Norman Whiteside het net, waardoor Manchester United de felgeerde Cup won in plaats van Everton, dat eerder de League Cup al op haar naam wist te schrijven. Andere sterspelers uit het team van Manchester United waren Jesper Olsen, Bryan Robson, Mark Hughes, Paul McGrath en Gordo Strachan. Ook destijds was Adidas kledingsponsor van Manchester United.

adidas Originals Manchester United retro shirt 1985

Adidas Originals en United hebben twee verschillende retro voetbalshirts van 1985 gelanceerd. Het eerste shirt is een normaal retro shirt. Dit shirt is geheel rood en bevat een v-hals met een witte gevouwen kraag. Uiteraard mogen de drie strepen van Adidas over de schouders en mouwen niet ontbreken. Verder bevat dit shirt een witte bies aan de onderkant. Op de rechter borst prijkt de Adidas trefoil en de andere borst bevat het logo van de club. Dit retro shirt bestaat voor 100% uit katoen en heeft een prijs van € 65,-. Daarnaast hebben adidas Originals en United een shirt gelanceerd, welke vrijwel hetzelfde is als de club droeg tijdens de finale. Ook dit retro voetbalshirt is rood en wordt gekenmerkt door de diepe v-hals, welke zowel rode, witte als zwarte accenten bevat. Deze accenten komen terug aan de onderkant van de mouwen. Ook bevinden zich zwarte en witte accenten rondom de oksels. Opvallend is dat de logo's van Adidas, welke vanaf dit seizoen opnieuw kledingsponsor is van United, op de mouwen staan. Op de borst staat verwijzingen naar de FA Cup Finale van 1985. Op de rechter borst staat de tekst ''FA Cup Final'' en op de andere borst ''Wembley 1985''. Op het midden vna de borst staat het logo van de club. Dit shirt bestaat uit een combinatie van katoen en polyester.

adidas Originals Manchester United retro keepersshirt 1985

Ook hebben adidas en Manchester United het keepersshirt van 1985 opnieuw gelanceerd. Dit is het keepersshirt waarin Gary Bailey keepte tijdens de FA Cup finale tegen Everton. Dit shirt heeft een vale kleur groen en bevat een stijlvolle polo kraag met knopen. De onderkant van de mouwen zijn voorzien van een zwarte bies. Verder komen op de borst het logo van United en Adidas. Onder het logo van de club staat ook een verwijzing naar de FA Cup finale van 1985. Ook dit shirt bestaat uit een combinatie van katoen en polyester. Check hieronder de foto's van de legendarische Manchester United adidas Originals retro voetbalshirts 1985.

Manchester United retro shirt kopen

De nieuwe adidas Originals retro shirts van Manchester United kan je vanaf nu exclusief kopen in de retro shop van Manchester United. De retro shirts zijn alleen in volwassen maten beschikbaar en variëren in prijs van € 65,- tot € 70. Directe levering en gratis verzending!

Wij zijn fan van deze collectie! Wat vinden jullie? Deel hieronder je mening!

KOOP HET HIER!

United -adidas -originals -retro -shirt -1985
Manchester -united -adidas -originals -1985-shirt

Manchester -united -adidas -retro -keepersshirt -1985