adidas Originals Manchester United 3e voetbalshirt 1988-1990

Manchester United en kledingsponsor adidas hebben het Manchester United 3e voetbalshirt 1988-1990 opnieuw gelanceerd. Het voetbalshirt heeft exact hetzelfde design als het voetbalshirt van 35 jaar geleden. Adidas was namelijk ook al in de periode 1980-1992 de kledingsponsor van The Mancunians en is dat ook weer sinds medio 2015. Rondom het voetbalshirt is nog een collectie gelanceerd van t-shirts en een hoodie in dezelfde stijl als het voetbalshirt. Helaas wordt het adidas Originals Manchester United 3e voetbalshirt niet in officiële wedstrijden gedragen door het team van manager Erik Ten Hag.

Vooral het seizoen 1989-1990 was voor Manchester United een succesvol seizoen. Hoewel de club op een teleurstellende dertiende plek in de Engelse First Division eindigde, won de club van manager Alex Ferguson wel de FA Cup. Waar de eerste finalewedstrijd tegen Crystal Palace nog in een gelijkspel eindigde (3-3), wonnen ''The Mancunians'' de replay met 1-0 door een doelpunt van Martin. Andere spelers van dit elftal waren Paul Ince, Gary Pallister, Bruan Robson, Mark Hughes en Danny Wallace. In geen van de twee finalewedstrijden droeg Manchester United overigens het blauwe 3e voetbalshirt.

Het adidas Originals Manchester United 3e voetbalshirt 1988-1990 is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de verticale banen in twee tinten royaal blauw. Deze banen bevatten een jacquard print, waarin de initialen van de club zijn verwerkt: MUFC. Op de mouwen bevinden zich witte adidas strepen. Deze strepen lopen over de gehele lengte van de mouwen en worden geflankeerd door dunnere zwarte lijnen. Verder is dit voetbalshirt uitgerust met een overlappende V-hals. De V-hals is overwegend wit met een dunne zwarte lijn en twee dunnere rode lijnen. Op de rechterborst prijkt het adidas Originals logo. De trefoil van het Duitse sportmerk fungeerde in de jaren '80 en een deel van de jaren '90 als adidas performance logo en stond ook destijds op de tenues. De rechterborst bevat een geborduurd Manchester United logo en op het midden van het tenue staat hoofdsponsor SHARP. Het logo van SHARP (hoofdsponsor in de periode 1982-2002) betreft een 3D flock bedrukking.

De collectie bevat ook nog een aantal t-shirts met een print van het Manchester United logo, het adidas Originals logo en de naam van het stadion (Old Trafford). De hoodie uit de collectie bevat de iconische jaren '90 retro blokken!

Het adidas Originals Manchester United 3e voetbalshirt 1988-1990 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen van de collectie:

  • Voetbalshirt (beschikbaar voor volwassenen): € 89,95
  • T-Shirts: € 34,95
  • Hoodie: € 89,95
  • Short: € 49,95
  • Bench Jack: € 149,95