4 november 2016

Adidas lanceert unieke Real Madrid en Bayern München Parley voetbalshirts 2016-2017

Adidas heeft in samenwerking met milieuorganisatie Parley speciale ''Parley'' voetbalshirts gelanceerd voor de twee grootste teams waarvan het Duitse sportmerk kledingsponsor is: Bayern München en Real Madrid. Deze speciale zogenaamde Parley voetbalshirts van Bayern en Real zijn gemaakt van zogenaamde upcycled plastic oceaanafval (rondom de kust van de Malediven) en bevatten milieuvriendelijke prints op basis van water. Samen met de Adidas UltraBoost Unchanged Parley schoenen, waarvan er slechts 7000 zijn geproduceerd, zijn dit de eerste performance producten, die voortvloeien uit de unieke samenwerking tussen Adidas en Parley. We bespreken hieronder het design van het nieuwe Real Madrid en Bayern München shirt!

Nu al enthousiast over het nieuwe Real Madrid en Bayern München PARLEY voetbalshirt? Scoor het Bayern München Parley voetbalshirt direct HIER en het Real Madrid Parley voetbalshirt HIER!

Bayern -munchen -parley -shirt -2017

Bayern München Parley voetbalshirt en tenue

Het nieuwe Parley Bayern München voetbalshirt heeft vrijwel hetzelfde design als het Bayern München thuisshirt 2016-2017. Het shirt is overwegend rood en bevat een kleine v-hals. Groot verschil met het thuisshirt is dat de logo's van Adidas, de club en Telekom op de voorkant van het shirt niet wit zijn, maar bordeaux rood, om een unieke look te creëren. Dit zijn de prints op basis water, welke dus nog milieuvriendelijker zijn. Verder staan de Adidas trademark strepen op het Parley shirt niet aan de zijkanten van het shirt, maar lopen deze over de schouders en mouwen in het rood. De binnenkant van de kraag van het special edition shirt is uitgerust met een speciale strip met daarin de tekst: ''For the oceans.'' Daarnaast bevat het shirt aan de onderkant nog een label, waarin de logo's van Adidas en Parley verwerkt zijn. In deze tag is ook een NFC chip verwerkt, zodat je meer informatie kan vinden over de partnership tussen PARLEY en ADIDAS. Het nieuwe Parley tenue wordt gecompleteerd door een rood broekje en rode kousen. Bayern München draagt dit tenue in de wedstrijd tegen Hoffenheim op 5 november!

Real -madrid -parley -voetbalshirt -2017

Real Madrid voetbalshirt en tenue

Ook Real Madrid heeft een nieuwe Parley tenue. Dit tenue wordt door de club voor het eerst gedragen in de wedstrijd tegen Sporting Gijon op 26 november. Het Parley voetbalshirt is ook geïnspireerd door het thuisshirt van de club. Het shirt is geheel wit met een v-hals. De logo's van de club, Adidas en Fly Emirates hebben een andere tint wit en zijn evenals de logo's op het Bayern München shirt nog milieuvriendelijker op het shirt aangebracht. Op dit shirt zijn de Adidas trademark strepen aanwezig op de schouders en mouwen. De binnenkant van de kraag bevat dezelfde tekst als het Bayern München shirt (FOR THE OCEANS) en de linker onderkant van het shirt is uitgerust met een tag, waarin de logo's van Parley en Adidas zijn verwerkt. Het Parley tenue van Los Blancos wordt gecompleteerd door een wit broekje en witte kousen. Marcelo, die het shirt presenteerde is natuurlijk ook verheugd met de nieuwe shirts: ''De oceaan is een plek die me de dicht bij het hart ligt. Ik ben in Rio de Janeiro opgegroeid en heb mooie herinneringen aan het spelen op het strand, toen ik nog kind was. Ik ben verheugd dat ik onderdeel ben van dit project en het feit dat de club waarvan ik hou zich op deze manier onderscheid.''

Reactie Adidas & Parley

Uiteraard hebben we ook nog een reactie van Adidas en Parley. Eric Liedtke van Adidas reageert: ''Dit is een volgende stap van de reis die Adidas en Parley aan het maken zijn. We hebben nu niet alleen schoenen die gemaakt zijn van gerecycled plastic uit de oceaan, maar hebben nu ook de eerste voetbalshirts van dit materiaal. Dit is nog niet alles. In 2017 zullen we meer dan één miljoen paar schoenen produceren, die gemaakt zijn van gerecycled polyester uit de oceaan. Ons ultieme doel is om op lange termijn alleen maar gerecycled plastic voor onze producten te gebruiken. Cyrill Gutsch van Parley gaat hier verder op in: ''We zijn nu op een punt beland dat we een stap verder moeten gaan dan bewustwording. Actie ondernemen en het implementeren van strategieën om de cyclus van plastic vervuiling te beëindigen, dat is waar het nu om gaat. Met het lanceren van voetbalshirts en schoenen gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan, nodigen we iedere klant, speler, team en fan uit om impact uit te oefenen op het milieu en hierin een eigen rol te spelen.''

Bayern München en Real Madrid Parley voetbalshirt kopen

De nieuwe Adidas Parley voetbalshirts van Real Madrid en Bayern München, gemaakt van gerecycled oceaan plastic, zijn per direct te koop voor een prijs van € 90,- voor volwassen en € 70,- voor kinderen.  Uiteraard kan je de shirts in deze shop ook laten voorzien van een eigen naam en nummer. Daarvoor wordt de officiële bedrukking gebruikt! Dit kan allemaal. exclusief bij Adidas.

Scoor het Bayern München Parley voetbalshirt direct HIER

en het Real Madrid Parley voetbalshirt HIER!

Bayern -munchen -parley -voetbalshirt
Real -madrid -parley -shirt -2016-2017