adidas lanceert Manchester United retro voetbalshirts jaren '90

Alles wat Erik ten Hag bij Manchester United verandert in goud! Afgelopen weekend sleepte de manager met Manchester United zijn eerste prijs binnen, namelijk de League Cup! Ook deze week kunnen de fans van United een nieuw pareltje bemachtigen. Dit keer niet in de vorm van een prijs, maar een voetbalshirt. In samenwerking met adidas heeft de club een speciale retro collectie gelanceerd, geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '90. De voetbalshirts zijn onderdeel van de adidas ICONS retro collectie. Voor twaalf teams uit het portfolio van het Duitse sportmerk heeft het merk een speciale retro collectie gelanceerd, geïnspireerd door de voetbalshirts uit de jaren '90. De retro collectie van Manchester United bevat naast een voetbalshirt ook een keepersshirt en een retro trainingspak! Deze collectie wordt overigens door de club niet gedragen op wedstrijddagen.

Manchester United retro Icons uitshirt 

Adidas was ook begin jaren '90 ook even de kledingsponsor van Manchester United. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk namelijk in de periode 1980-1982 en sinds 2015 is het merk weer terug bij ''The Mancunians''. Het adidas Manchester United Icons retro is niet geïnspireerd door één van de voetbalshirts van begin jaren '90 en heeft puur en alleen de typische jaren '90 look. Het retro voetbalshirt is zwart en bevat een design van dunne glimmende verticale banen. Bovendien is het voetbalshirt uitgerust met retro blokken in de clubkleuren van de Engelse voetbalclub. Deze retro blokken bevinden zich op de zijkanten van het voetbalshirt en zijn wit/rood/wit. In de jaren '90 waren deze blokken het trademark van adidas, zoals we die nu kennen van de drie adidas trademark strepen op de mouwen. Een ander kenmerk van de voetbalshirts van de jaren '90 was de adidas EQT collar. Het Manchester United Icons retro voetbalshirt bevat ook een adidas EQT collar, wat een combinatie is van een V-hals en opstaande kraag. Onder deze kraag bevindt zich het adidas logo in het rood en daaronder prijkt het logo van de Engelse club. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, welke op de zijkanten ook de retro blokken bevat en een design van dunne verticale lijnen heeft.

Manchester United retro keepersshirt 1990-1992

De Icons collectie bevat ook een Manchester United retro keepersshirt. Dit keepersshirt is geïnspireerd door het Manchester United keeperstenue van de periode 1990-1992, welke onder andere gedragen werd door keeper Kasper Schmeichel. Dit keepersshirt heeft een design van zwarte en blauwe verticale banen, waarin flitsende zigzag strepen zijn verwerkt. Het keepersshirt bevat een ronde hals en op de borst staan de logo's van de club en adidas. Het adidas logo op beide retro voetbalshirts betreft overigens nog het oude adidas performance logo. In 1990-1992 stond het adidas Originals logo nog op de voetbalshirts en in 1992 introduceerde adidas het performance logo. Van dit performance logo werd eind vorig jaar afscheid genomen. Toen introduceerde adidas het zogenaamde 3BAR logo. Dit logo staat vanaf het seizoen 2023-2024 op de Manchester United voetbalshirts en wordt gekenmerkt door de drie diagonale blokken. Op de schouders van het keepersshirt staan de adidas strepen in het zwart/wit.

De Manchester United Icons collectie bevat ook nog een retro trainingspak. Dit trainingspak bestaat uit een trainingsjack met een rits tot de borst en een trainingsbroek. Beide items bevatten de iconische retro blokken en zijn gemaakt van een geweven materiaal, welke ook weer kenmerkend is voor de jaren '90.

De nieuwe Manchester United Icons retro collectie kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL). Het voetbalshirt heeft een prijs van € 80,-, het het keepersshirt en trainingsjack zijn € 120,- en de trainingsbroek is ook weer € 80,-. Check ook andere nieuwe Manchester United producten in deze winkels!

Bestel de Manchester United adidas retro voetbalshirts direct in de officiële adidas SHOP! 

Manchester United Icons voetbalshirt 1990-1992

Manchester United Icons voetbalshirt 1990-1992