Adidas en Bayern München lanceren adidas Originals retro collectie

Voor alle clubs uit de Elite groep van adidas heeft het Duitse sportmerk een nieuwe adidas Originals Essentials collectie gelanceerd. Tot dat rijtje elite clubs behoort natuurlijk ook Bayern München, de club waarmee adidas al sinds de jaren '70 een samenwerkingsverband heeft. De adidas Originals collectie van de ''Rekordmeister'' bevat een hoodie, trainingsjack, sweater, t-shirt en een joggingbroek. Deze items worden niet door de selectie van trainer Julian Nagelsmann gedragen en zijn puur en alleen een toevoeging op de bestaande collectie van de Duitse kampioen.

Voor de adidas Bayern München collectie geldt ''what you see is what you get''. Het ziet er allemaal niet zo heel spannend uit, maar dit kan je natuurlijk ook gewoon retro noemen. Alle items uit de collectie zijn volledig rood en bevatten op de linkerborst het logo van Bayern München en op de andere borst het adidas Originals logo, de zogenaamde trefoil. Met het trefoil logo heeft Bayern München overigens een lange geschiedenis. Dit logo werd door adidas in 1971 geïntroduceerd als nieuw logo en stond destijds symbool voor de groei van het Duitse sportmerk. Dit logo wordt gekenmerkt door het klaverblad met in het midden drie adidas strepen. In 1990 werd dit logo door adidas vervangen voor het logo met de drie diagonale blokken. De adidas trefoil stond van 1974 (het jaar waarin adidas als kledingsponsor van Bayern München begon) tot 1990 op de voetbalshirts van de Duitse voetbalclub. Vanaf 1990 is de trefoil het logo van de adidas Originals lijn, welke een hoog retro en fashiongehalte heeft. Sinds 1990 speelt Bayern München dus met zogenaamde ''Mountain logo'' op de tenues en vanaf het seizoen 2023-2024 met het afgelopen zomer geïntroduceerde 3BAR logo. Dit logo bevat alleen nog de drie diagonale blokken en niet meer het woordmerk. Op alle items uit de adidas Originals collectie van FC Bayern München ontbreken de drie adidas strepen, wat weer veel fans tot tevredenheid zal stellen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe FC Bayern München adidas Originals collectie. Medio januari lanceren Bayern München en adidas opnieuw een speciale retro collectie, waar we (hopelijk) nog iets meer van mogen verwachten. De adidas Originals Bayern München collectie kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL). Het trainingsjack is € 80,-, de hoodie € 65,-, de sweater € 55,- en het t-shirt € 30,-. Check ook andere Bayern München producten in deze winkels!

Bestel deze nieuwe adidas Originals collectie exclusief in de adidas SHOP! 

adidas Originals Bayern München trainingsjack

Bayern München adidas Originals collectie

adidas Originals Bayern München hoodie

Bayern München adidas Originals t-shirt