20 mei 2017

AC Milan thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe AC Milan thuisshirt voor 2017-2018 is vandaag officieel bekend gemaakt door adidas en de Italiaanse club. In dit nieuwe shirt speelt Milan de Serie A, Coppa Italia en Europese thuiswedstrijden in San Siro gedurende 2017-2018. Het nieuwe shirt wordt voor het eerst gedragen in de laatste thuiswedstrijd van 2016-2017. Op 21 mei neemt de club van trainer Montella het op tegen Bologna. Zoals altijd is het nieuwe shirt geïnspireerd door een shirt uit de geschiedenis van de club. Dit seizoen is het nieuwe voetbalshirt van de ''Rossoneri'' gebaseerd op de shirts van de jaren '50 en de jaren '90. Check hieronder alle details van het nieuwe Milan thuistenue!

Wil je direct het shirt en tenue van Milan kopen voor kinderen en volwassenen, check de AC Milan shop of de officiële Adidas shop.

AC Milan thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe AC Milan shirt voor 2017-2018 haalt haar inspiratie uit verschillende historische shirts. Allereerst vormen de shirts van de jaren '50 een inspiratie van het nieuwe shirt. Tijdens deze periode behaalde de club sinds 40 jaar weer successen. Na voor het laatst in 1908 kampioen te zijn geworden, werd het in 1951 pas weer kampioen. Evenals het shirt van destijds, heeft het thuisshirt van dit seizoen een zwarte crew neck en bevindt zich een rode streep over het midden van het shirt. Ook de voetbalshirts van de periode 1987-1997 vormen de basis voor het nieuwe thuisshirt. De zwarte en rode verticale strepen over het voetbalshirt hebben dezelfde structuur als in deze periode. In deze periode was Milan Europees gezien een grootmacht. De club won de Europa Cup I maar liefst drie keer (1989, 1990 en 1994). Bovendien werd in dezelfde jaren beslag gelegd op de UEFA Super Cup. Sterspelers van deze periode waren onder andere Van Basten, Rijkaard, Gullit, Ancelotti, Maldini, Baresi, Donadoni, Costacurta en Simone. Daarnaast werd de club in deze periode een aantal keer kampioen. In deze periode won de club 17 van de in totaal 29 prijzen uit de clubgeschiedenis. 

Het nieuwe AC Milan shirt heeft verder een vrij simpel design. De rode en zwarte strepen lopen dit jaar ook op de mouwen door en deze mouwen worden afgesloten door een zwarte bies. Over de schouders bevindt zich een zwart vlak, waarin drie rode adidas strepen zijn verwerkt. De rechter borst van het shirt is uitgerust met een wit adidas performance logo. Het merk verzorgt al sinds 1998 de tenues en trainingskleding van de club en blijft dat tot maar liefst 2023. Op het midden van het shirt staat hoofdsponsor Fly Emirates. AC Milan en de vliegmaatschappij hebben in ieder geval nog een contract tot 2020. Op de linker borst staat het logo van AC Milan met daarboven één gouden ster. Deze gouden ster verwijst naar de achttien kampioenschappen van de club. Per tien kampioenschappen mag een club in Italië een ster aan het logo toevoegen. Verder bevat de achterkant van het nieuwe shirt nog een subtiel detail. In de kraag is namelijk de Italiaanse vlag verwerkt. Het nieuwe AC Milan tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. Uiteraard staan ook de logo's van de club en adidas op de broekjes. De kousen zijn nagenoeg helemaal wit, met uitzondering van de drie strepen van adidas aan de bovenkant van de kousen. Deze zijn rood/wit/zwart. Verder prijken op de sokken de logo's van adidas en de naam van de club in een sierlijk lettertype: MILAN. Dit lettertype is hetzelfde font als de officiële bedrukking van de namen en nummers op de achterkant van het Milan shirt dit seizoen. Dit font is geïnspireerd door de bedrukking van de periode 1987-1997. 

De nieuwe AC Milan tenues zijn uitgerust met de adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het nieuwe thuisshirt wordt vanaf nu gedragen door sterren als Locatelli, Suso, Honda, Bacca, Deulofeu, Bonaventura en nog meer sterren. 

AC Milan voetbalshirt en tenue kopen

Het nieuwe AC Milan thuisshirt en tenue van 2017-2018 kan je voor kinderen en volwassenen nog kopen in de onderstaande SHOPS. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen € 69,95. Het shirt is beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. In deze online winkels kan jet het shirt van Milan ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen gedurende dit seizoen. Wil je andere producten van AC Milan kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen! Directe levering gegarandeerd!

Koop het AC Milan shirt met korting in de AC Milan shop 

of de officiële Adidas shop.