16 mei 2016

AC Milan thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe AC Milan thuisshirt 2016-2017 is dit weekend bekend gemaakt door de club en kledingsponsor Adidas. In dit nieuwe shirt spelen de Rossoneri Serie A en Coppa Italia wedstrijden in het San Siro in Milaan komend seizoen. Het Duitse sportmerk Adidas is sinds 1998 kledingsponsor van de club en zal dat ook tot 2020 blijven. Eerder was het merk al van 1990 tot 1993 verbonden aan de Italiaanse club. Het nieuwe shirt is door Adidas gebaseerd op een andere bijnaam van de club: il Diavolo (de Duivel). We bespreken het design van het shirt hieronder.

AC Milan thuis shirt en tenue 2016-2017

Het AC Milan shirt wordt traditioneel gekenmerkt door de verticale zwarte en rode banen over het voetbalshirt, zo ook in 2016-2017. Sinds de oprichting van de club in 1899 heeft het voetbalshirt van AC Milan deze kleuren. Rood en zwart waren destijds de ideale kleuren om de tegenstanders van de club angst aan te jagen. Een bekende uitspraak van één van de oprichters van de club, Herbert Kiplin, is: "Our colors are red, because we're going to be a team of devils, and black, like the fear our opponents will feel." Dit is dan ook het thema van het shirt dit jaar. Het nieuwe AC Milan thuisshirt voor 2016-2017 bevat dunnere zwarte en verticale banen dan voorgaande jaren. De voorkant van het nieuwe AC Milan thuisshirt bevat zes verticale zwarte en zes verticale rode banen. De onderkant van deze banen bevatten een flitsend design van dunnere zwarte strepen. Verder bevat het voetbalshirt geheel zwarte mouwen met aan de onderkant een rode bies. De strepen van Adidas staan dit jaar op de zijkanten van het shirt staan en zullen niet meer over de schouders en mouwen lopen. Deze zijn grijs gekleurd, om het shirt nog meer uniformiteit te geven. Deze strepen lopen door op de voetbalbroekjes van het nieuwe tenue. Verder bevat het shirt een kleine v-hals. De linker borst bevat het logo van de club. Voorgaande twee seizoenen werd er door Milan op deze plek een vintage badge gedragen. Boven dit logo staat een gouden ster, verwijzend naar de 18 kampioenschappen van de Rossoneri. Het logo van Adidas op de rechter borst is wit en Fly Emirates staat in het wit op het midden van het voetbalshirt. De vliegmaatschappij is sinds 2010 hoofdsponsor van de club en zal dit ook tot in ieder geval 2020 blijven. De binnenkant van de kraag van het AC Milan shirt bevat nog een speciaal detail. Hierin bevindt zich namelijk een strip in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. De achterkant van het nieuwe AC Milan shirt is geheel zwart. Het nieuwe tenue van Milan wordt gecompleteerd door een zwart short met aan de zijkanten grijze strepen van Adidas. Op de shorts staan bovendien de logo's van de club en Adidas. De kousen zijn zwart met zowel grijze als rode accenten. Check hieronder de foto's van het nieuwe AC Milan thuisshirt 2016-2017. Vanaf nu sterren als Honda, Balotelli, Bacca, Adriano en Suso in deze shirts schitteren. De nieuwe AC Milan tenues zijn uitgerust met de Climacool technologie van Adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook meer informatie over het nieuwe AC Milan uitshirt 2016-2017. 

AC Milan voetbalshirt kopen

Het nieuwe AC Milan shirt kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen.  De prijs van het shirt voor volwassenen is € 80-85 en voor kinderen € 65,-. In de officiële shop van Adidas kan je je shirt van Milan ook nog eens laten voorzien van de officiële bedrukking van alle sterspelers van de club of een eigen naam en nummer. Dit betreft dezelfde bedrukking als de spelers van de club op de achterkant van het shirt dragen. Andere Milan producten kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen van de producten. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe AC Milan shirt in de AC Milan shop


AC-Milan -thuis -tenue -2016-2017

Ac -milan -thuis -shirt -2016-2017