14 maart 2018

3e shirt Quilmes 2018 gelanceerd

De Argentijnse voetbalclub Quilmes heeft haar 3e shirt voor het seizoen 2018 gelanceerd. Hummel is verantwoordelijk voor het ontwerp van het shirt. De Argentijnse club is tweemaal kampioen geworden van de Primera División. Quilmes is een stadje, dat gelegen is in het grote district Buenos Aires. Op dit moment speelt de Argentijnse club haar wedstrijden in de Nacional B, het tweede niveau van Argentinië. Ondanks dat de club niet meer op het hoogste niveau van het land te zien is, heeft de club wel een rijke geschiedenis. Ben jij benieuwd naar het 3e shirt van Quilmes, of naar het verhaal van de Argentijnse club? Check de details hieronder.

Quilmes 3e shirt en tenue 2018

Hummel heeft bij het ontwerp van het 3e shirt van Quilmes gekozen voor een kleurencombinatie van de traditionele clubkleuren van Quilmes. De clubkleuren van de Argentijnse club zijn wit en donker blauw. Deze kleuren lopen in dikke verticale banen over het shirt. De mouwen van het shirt zijn donkerblauw terwijl op de schouders de bekende pijlen van Hummel te vinden zijn. Op de onderkant van het shirt zijn deze pijlen ook te zien. Op de rechterkant van de borst staat de naam Hummel. Deze naam staat in het blauw op één van de witte banen. Op de linkerkant van het shirt prijkt het logo van de Argentijnse voetbalclub. Quilmes is de oudste professionele voetbalclub uit Argentinië. Er gaan verschillende verhalen rond over wanneer de club is opgericht. Wat wel zeker is, is dat de club rond 1880 is opgericht door Britse immigranten. Hierdoor kwamen er in het begin alleen Britten uit voor Quilmes. In 1893 trad de club voor het eerst aan in de hoogste klasse van het Argentijnse voetbal. Niet veel later, in 1897, werd de Quilmes Cricket Club opgericht en deze kreeg in 1901 de naam Quilmes Athetic club. Door boze Argentijnen uit Quilmes die ook wilde voetballen werd als tegenreactie de club Argentino de Quilmes opgericht. Pas in het begin van de 20e eeuw mochten er bij Quilmes Athletic ook Argentijnen voetballen. 1906 was een enerverend jaar voor de Argentijnse club. In dat jaar werd namelijk voor het eerst de legendarische club Alumni Athletic verslagen. Quilmes was de eerste club van de clubs die nu nog bestaan die in de competitie speelde tegen Alumni Athletic. Ook in 1906 begon de stadrivaal Argentino in de hoogste klasse van het Argentijnse voetbal. Wanneer de club dus precies is opgericht valt over te twistten maar de club zelf gaat uit van 27 november 1887. Dit betekent dat de club op dit moment 131 jaar bestaat! Hiermee zijn zij de oudste club in het Argentijnse profvoetbal. De club won in 1912 voor het eerst een hoofdprijs. Dat jaar werden ze namelijk kampioen van Argentinië. Ook in het seizoen 1978 mocht de club uit Quilmes zich de trotste winnaar van het landskampioenschap noemen. Op het shirt dat vandaag is gelanceerd door de club in samenwerking met Hummel zijn natuurlijk ook sponsors te vinden. Op de buik van het shirt staat de naam Quilmes en op de schouder is ook de zogeheten schouder reclame te vinden. Hier staat namelijk Cristem parabrisas. Het tenue van Quilmes wordt gecompleteerd door een blauwe broek en witte kousen.

Quilmes voetbalshirt kopen

Het is op dit moment niet mogelijk om het nieuwe 3e tenue van Quilmes te kopen. In onderstaande winkel kunt u wel terecht voor vele andere Zuid-Amerikaanse voetbalshirts. Ook heeft u de mogelijkheid tot bedrukking van de shirts. Directe levering gegarandeerd!

Scoor uw Zuid-Amerikaanse voetbalshirts in DEZE WINKEL

Gerelateerd nieuws