1&1 shirtsponsor Borussia Dortmund vanaf 2020-2021

Vanaf het seizoen 2020-2021 heeft Borussia Dortmund niet één hoofdsponsor, maar twee. De Duitse topclub tekende afgelopen seizoen een contract met het telecommunicatie bedrijf 1&1. Vanaf komend seizoen komt het logo van 1&1 op de tenues van Borussia Dortmund te staan in de Bundesliga wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de Champions of Europa League staat komend seizoen nog ''gewoon'' het logo van Evonik op de tenues van ''Die Borussen.'' Het chemiebedrijf is sinds 2007 al shirtsponsor van de club van trainer Lucien Favre en blijft dit dus vanaf komend seizoen in de Europese wedstrijden en de wedstrijden in de DFB Pokal.

Borussia Dortmund en 1&1 tekenden een contract tot de zomer van 2020 en met het contract zou een bedrag van € 40 miljoen per seizoen gemoeid zijn, in totaal € 200 miljoen dus. Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de sponsordeal. Borussia Dortmund directeur Hans-Joachim Watzke reageert: ''We zijn absoluut verheugd dat we met 1&1 een extra shirtsponsor hebben aan kunnen trekken. We kijken allemaal uit naar de onze toekomstige successen. Voor ons is dit in economisch opzicht een mijpaal en dit betekent ongetwijfeld ook sportieve vooruitgang van de club.''

Ook Ralph Dommermuth, oprichter en CEO van 1&1, reageert verheugd: ''1&1 is een sterk merk, een merk dat telkens nieuwe markten zoekt in termen van marketing en innovatieve producten. Vorig jaar kochten we een uitgebreide 5D frequentiedekking en we zijn momenteel bezig een nieuw netwerk te bouwen. Deze technologische expertise levert ons voordelen op in het partnership met Borussia Dortmund. De samenwerking met Dortmund gaat verder dan de grenzen van een traditionele sponsordeal. We gaan samen op lange termijn nieuwe ideeën lanceren, waarbij we vooral focussen op sociale media en digitale content.

Op de nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirts voor 2020-2021 zien we dus voor het eerst het logo van 1&1 staan. We verwachten dat dit nieuwe tenue medio mei 2020 gelanceerd wordt door de club en kledingsponsor Puma. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2012 de voetbalshirts en trainingskleding van de Duitse topclub.

Ben je op zoek naar een Borussia Dortmund tenue? Deze kun je altijd bestellen in deze SHOP of deze winkel!