Zuid-Soedan voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Zuid Soedan en kledingsponsor Macron hebben de nieuwe Zuid Soedan voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. Vanaf dit seizoen is Macron de kledingsponsor van het Afrikaanse land. Het Italiaanse sportmerk heeft het stokje overgenomen van het relatief onbekende lokale sportmerk Garman. In de nieuwe voetbalshirts speelt Zuid Soedan de interlands in 2022, 2023 en een deel van 2024.

Zuid-Soedan thuisshirt 2022-2023

Het Zuid-Soedan thuisshirt 2022-2023 is overwegend groen en heeft het standaard Macron Rodders teamwear template. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de diagonale lijnen in twee verschillende tinten groen. Deze diagonale lijnen zijn verwerkt in een design van geometrische vormen, geïnspireerd door de vorm van een ster. De bijnaam van het nationale elftal van Zuid-Soedan is namelijk ''Bright Star''. Hierover zegt Augustino Maduot, voorzitter van de nationale voetbalbond: ''Voetbal kan dienen als een leidinggeven licht op de weg naar verandering in een land dat nog steeds de gevolgen voelt van jarenlang lijden, armoede en interne verdeeldheid. Het spelen van voetbal kan zorgen voor een enorm geluksgevoel, iets dat jonge mensen in dit land nodig hebben. Ons doel is om de eenheid en nationale trots te verbeteren door middel van voetbal. We willen dat nieuwe generaties hun dromen waar kunnen maken. We bouwen aan nieuwe structuren om de voetbalinfrastructuur te verbeteren. We willen professionelere velden aanleggen en hebben inmiddels ook een eigen scheidsrechters bond. Daarnaast hebben we nieuwe schoolvoetbalprogramma's en moedigen we ook vrouwen aan om te gaan voetballen. We creëren hiermee een nieuwe mentaliteit en hebben grote dromen voor de toekomst.''

Op het midden van het Zuid-Soedan thuisshirt 2022-2023 prijkt een gele ster, verwijzend naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal. De rechterborst bevat het Macron Hero logo en de linkerborst het logo van de nationale voetbalbond. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen.

Zuid-Soedan uitshirt 2022-2023

Het Zuid-Soedan uitshirt 2022-2023 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is wit met een design van diagonale zilveren lijnen. Ook de band op de schouders is zilver en hetzelfde geldt voor het logo van Macron op de rechterborst. Ook dit voetbalshirt bevat een gele ster op het midden van de borst en de linkerborst is uitgerust met het logo van de voetbalbond. Het uitshirt bevat ook een ronde hals en wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zilveren accenten. Zoals alle tenues van Macron zijn de Zuid-Soedan tenues ook uitgerust met de mPerformance technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Francesco Ventura, Area Manager bij Macron, reageert ook op de samenwerking met de voetbalbond van Zuid-Soedan: ''Het nationale voetbalteam van Zuid-Soedan symboliseert nu al de filosofie van Macron: ''Become your own Hero''. Iedereen die voetbalt in Zuid-Soedan is nu al een held. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor de productie en het design van de voetbalshirts van Zuid-Soedan, maar helpen ook een nieuw voetbalsysteem te ontwikkelen in het land. Dit project levert niet alleen een sportieve en emotionele bijdrage, maar is ook financieel van belang voor de voetbalbond. Samen met de voetbalbond organiseren we een nationaal kampioenschap, produceren we de nieuwe merchandising, creëren we nieuwe banen, infrastructuur en tal van andere punten.''

De nieuwe Zuid-Soedan voetbalshirts kun je helaas nog nergens bestellen. Ben je op zoek naar goedkope t-shirts van het land? Check het in deze fanshop!

Zuid-Soedan thuisshirt 2022-2023

Zuid Soedan uitshirt 2022-2023