Welke voetbalshirts worden er in 2019 gelanceerd?

2019 is aan! Een oneven jaar betekent geen grote toernooien of toch wel? Daarover gaan we het straks hebben. 2018 was een fantastisch jaar wat betreft vette en modieuze voetbalshirts en we hopen natuurlijk dat dit in 2019 gecontinueerd wordt. Wat zeker is, is dat 2019 ook best een interessant jaar kan worden. Komend jaar vinden er namelijk ook een aantal interessante toernooien plaats en aan het eind van 2019 lanceren adidas en Puma alweer de nieuwe voetbalshirts voor het EK van 2020. In dit blog blikken we alvast vooruit op wat er in 2019 komen gaat qua voetbalshirts! Check it out...

Nike Special edition voetbalshirts

In november lanceerde Nike een speciaal shirt ter ere van de 20 jarige samenwerking met Barcelona. Dit was een groot succes. Het Barcelona x Nike 20 years anniversary shirt heeft namelijk een super vet design en schijnt ook nog goed te verkopen. Dit succes wordt dit jaar doorgezet. Nike en Inter Milan vieren namelijk ook dat het Amerikaanse sportmerk al twintig jaar de tenues en trainingskleding van Internazionale verzorgt en beide partijen vieren dit met een speciaal mashup voetbalshirt. Dit is een combinatie van de voetbalshirts die Inter de afgelopen twintig jaar gedragen heeft. We verwachten dat dit shirt zeer binnenkort officieel wordt gelanceerd door Nike en dat er dit jaar nog andere mashup voetbalshirts van Nike volgen. En misschien volgt adidas dit voorbeeld ook wel.

Copa America 2019 voetbalshirts

De Copa America vindt dit jaar van 14 juni tot 7 juli plaats in Brazilië. Dit betekent dat een aantal landen die deelnemen aan het toernooi een nieuw voetbalshirt dragen. Alle landen waarvan adidas kledingsponsor is, dragen hoe dan ook een nieuw voetbalshirt. Dit geldt dus voor Colombia, Mexico en Argentinië. Of er voor deze landen zowel een nieuw thuisshirt als uitshirt wordt gelanceerd, is niet zeker. De nieuwe Copa America tenues worden door adidas medio maart/april uitgebracht. Ook Brazilië krijgt waarschijnlijk een nieuw tenue. Dit tenue krijgt een opvallende kleur en is waarschijnlijk wit. Naar verluid is het nieuwe Brazilië shirt namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van de jaren '50.

Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 voetbalshirts

Deze zomer vindt ook het WK vrouwenvoetbal plaats. Van 7 juni tot 7 juli 2019 strijden 24 landen in Frankrijk om het wereldkampioenschap. Adidas en Nike lanceren medio maart speciale voetbalshirts voor alle dameselftallen. Waar deze shirts voorheen hetzelfde design hadden als de tenues die de mannen droegen, krijgen de vrouwenteams waarvan adidas en Nike kledingsponsor zijn unieke voetbalshirts. Een aantal van deze designs is al uitgelekt en we gaan ervan uit dat we van meer voetbalshirts een tipje van de sluier kunnen lichten.

Manchester City X Puma, Arsenal X adidas & nog meer 2019-2020 voetbalshirts

Medio mei worden de eerste voetbalshirts voor het seizoen 2019-2020 traditioneel gelanceerd. Dit betekent ook dat een aantal clubs van kledingsponsor wisselen. In de Premier League vinden er twee grote wisselingen plaats. Manchester City neemt na zeven seizoenen afscheid van Nike en vanaf komend seizoen gaat Puma de tenues en trainingskleding van City verzorgen. Arsenal neemt daarentegen afscheid van Puma. Het Duitse sportmerk verzorgde sinds 2014-2015 de tenues van The Gunners. Vanaf deze zomer stapt Arsenal over naar adidas. Voor de releases van de nieuwe Arsenal en Manchester City tenues moeten we nog wel tot 1 juli wachten. Op 30 juni lopen de contracten met respectievelijk Puma en Nike officieel af.

Euro 2020 voetbalshirts

Het duurt nog anderhalf jaar. Toch kunnen we dit jaar al uitkijken naar de eerste EK 2020 voetbalshirts. Adidas en Puma lanceren de EK 2020 voetbalshirts van de landen waarvan het kledingsponsor is, namelijk al medio november/december. Medio februari/maart 2020 volgen de voetbalshirts van Nike pas.

Dit jaar krijgen we dus genoeg vette releases! In de wandelgangen gaan ook de geruchten dat Nike het Sportswear logo weer op de 3e tenues voor 2019-2020 gaat droppen, waardoor deze shirts een nog modieuzer design krijgen. Bovendien worden deze shirts waarschijnlijk geïnspireerd door legendarische shirts uit de jaren '80 en '90! We hebben er zin in. Check ook onze terugblik op 2018! 

Wil je je nieuwste voetbalshirt voor 2019-2020 bestellen? Dat kan altijd in deze SHOP!