Umbro NAZCA teamkleding - het voetbalshirt met diagonale band

NAZCA! Het betekent niet alleen ''geboren'', het is ook een gebied in Peru. Nasca is namelijk een provincie in de regio Ica in Peru, welke met name bekend staan om een werelderfgoed, de lijnen en geogliefen van Nasca en Palpa. Het zijn de zogenaamde zandtekeningen. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. Hiertoe behoren ook vele diagonale lijnen. Het is dan ook niet onopvallend dat het Peruviaanse elftal een voetbalshirt met een diagonale band bevat. Het nationale elftal speelde echter niet altijd in een voetbalshirt met diagonale band.

Het voetbalshirt met diagonale baan: een ode aan het Peru voetbalshirt

Het eerste voetbalshirt van het Peruviaanse elftal in 1927 bestond uit een rood/wit gestreept voetbalshirt. Tijdens het WK van 1930 speelde Peru een interland tegen Paraguay. Omdat Paraguay ook al een rood/wit gestreept voetbalshirt had, droeg ''La Blanquirroja'' een wit voetbalshirt met rode kraag. Pas tijdens de Olympische Spelen stapte men over naar het witte voetbalshirt met de rode diagonale band. Volgens historicus Jaime Pulgar-Vidal Otalora kwam het idee voor dit design van het schoolvoetbal. De teams die tijdens het schoolvoetbal tegen elkaar speelden droegen allebei een wit t-shirt. Om het ene team van het andere team te onderscheiden droeg één van de teams een diagonaal rood lint over het lichaam. Op dit idee is het voetbalshirt van Peru dus geïnspireerd. Met haar nieuwe teamwear collectie brengt Umbro een ode aan het voetbalshirt van Peru. Tot vorig jaar was het Engelse sportmerk overigens nog kledingsponsor van het nationale elftal. Die functie is recentelijk overgenomen door Marathon. De sash (de diagonale band) is niet alleen een ode aan het voetbalshirt van het Peruviaanse elftal. Vaak wordt de diagonale band ook gebruikt om een speciale gebeurtenis te vieren, zoals een vijftig of 100 jarig bestaan van een voetbalclub. Het voetbalshirt met diagonale band heeft namelijk een echte retro look. Retro en vintage is nog steeds hot en dit zal voor Umbro ongetwijfeld meegewogen hebben om deze gave teamkledingcollectie te lanceren met de naam NAZCA. De NAZCA voetbalshirts zijn in verschillende kleurencombinatie beschikbaar: Wit/Rood, Rood/Wit, Blauw/Wit en Wit/Groen. De diagonale band loopt op alle tenues van de linkerschouder naar de rechter onderkant en alle tenues bevatten een ronde hals. Een andere teamkleding collectie van Umbro zijn de Milan voetbalshirts! 

Umbro NAZCA voetbalshirt kopen

De nieuwe Umbro NAZCA voetbalshirts kunnen compleet gemaakt worden door een voetbalbroekje in één van de kleuren van het voetbalshirt. Hetzelfde geldt voor de kousen van het tenue. De shirts scoor je al vanaf een prijs van € 27,95, de broekjes vanaf € 15,95 en de kousen vanaf € 9,95. Alle tenues kunnen bedrukt worden met een badge van jouw voetbalclub op de borst, een sponsorlogo op het midden van het tenue en een naam en nummer op de achterkant van de tenues. 

Bestel deze gave Umbro NAZCA teamkleding direct in deze SHOP!